No šodienas līdz 11.jūlijam Mālpilī notiks gadskārtējais mūsdienu skatuves mākslas metodiku festivāls - gadatirgus "Teātra metodikas 2004".
Kā informēja Jaunā teātra institūtā, festivāls aicina piedalīties dažādu skatuves darbības virzienu pārstāvjus no visas pasaules. Tā mērķis ir demonstrēt daudzveidīgas teātra metodes, apmainīties ar pieredzi profesionālajā teātra izglītībā un mēģinājuma procesa metodēs.

Festivāls var kļūt par lielisku iespēju nodibināt jaunus kontaktus, piedalīties grupas radošajā procesā, dalīties ar idejām un iepazīties ar metodēm, kuras prezentēs kolēģi no dažādām valstīm.

Festivāla auditorija ir aktieri, režisori, dejotāji, horeogrāfi, teātra metodiku pasniedzēji, dramaturgi, teātra žurnālisti, kritiķi un teātra fakultāšu vecāko kursu studenti.

Programmā paredzētas radošās darbnīcas, darbu demonstrācijas, video, lekcijas, izrādes un diskusiju klubs.

Festivālā ar meistarklasēm un prezentācijām piedalīsies Sergejs Ostrenko no Latvijas (meistarklase "Improvizācija un spontanitāte aktiera tēlošanā"), Šeila Gordona no ASV (monoizrāde "Animal Body in Performing Shakespeare"), Māra Neimanis no ASV (meistarklase "Aerial Theatre" un monoizrāde "Out Of The Blue"), Rebeka Listere no Austrālijas (radošā darbnīca "Improvizācija un literārais darbs"), Steisija Kristodoulova no Kanādas (meistarklase aktieriem un režisoriem "Gym"), "D'Aigua People's Theatre" pārstāvji no Spānijas (radošā darbnīca un uzstāšanās "Journey") un Inga Rjazanova no Latvijas (dinamiskā elpošanas vingrošana).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!