Foto: Publicitātes foto
Dailes teātrī 16. un 17. janvārī varēs noskatīties Maskavas operetes krāšņo iestudējumu "Džeina Eira", kas tapis pēc pasaulslavenā angļu autores Šarlotes Brontē romāna motīviem, portālu "Delfi" informē viesizrāžu rīkotāji no "Art Forte", kas spilgto uzvedumu piedāvā savas Ziemas sezonas notikumu programmā.

Šajā iestudējumā ir iesaistīta visa Maskavas operetes trupa – uz skatuves būs gan koris, gan balets, gan solisti.

Iestudējumā pamatā ir Šarlotes Brontē romāns "Džeina Eira", kas vēsta par meiteni ar raksturu – bāreni, kura iemanto ilgi gaidīto un pelnīto laimi līdzās mīļotajam cilvēkam. Šī ir pirmā muzikālā versija par populāro, vairākas ekranizācijas piedzīvojušo romānu.

Mūzikla autori ir komponists Kims Breitburgs, dzejnieks Karens Kavalerjans, režisore Alīna Čevika, horeogrāfe Irīna Korņejeva un scenogrāfs Vjačeslavs Okuņevs.

Izrādes radošā komanda jau plašu ievērību izpelnījusies ar mūzikliem "Monte Kristo" un "Grāfs Orlovs". Lomās Maskavas operetes solisti.

Stāsts par gudro un skaisto Džeinu, kura ir tīra gan dvēselē, gan domās, taču cieš no ļaunprātīgo radinieču uzbrukumiem, Maskavas operetes versijā atgādina pasaku par Pelnrušķīti, raksta "Rossijskaja gazeta".

"Tante ar meitām kļūs par groteskiem, animācijas filmas cienīgiem elles izdzimumiem, savukārt drūmais Ročestera nams pārvērtīsies par ko līdzīgu Briesmoņa pilij, kur Skaistuli sagaida dziedoša un dejojoša kalpotāju saime. Pazīstamais sižets un iestrādātie stilistiskie paņēmieni mūs, protams, aizved pavisam tālu prom no romāna vides – taču mūzikls nav grāmatas ilustrācija, tam ir savi mērķi. Šīs takas ir kā pazīstami atzari citādi svešā ceļā – mēs pa tām soļojam bez bažām un, atminoties žanra likumus, jau laikus zinām, ka nabagai Džeinai nāksies piedzīvot dažādas nedienas, taču viss nenovēršami beigsies ar kāzām," raksta izdevums.

Uzvedumu papildina greznas dekorācijas, skaisti kostīmi ar atsaucēm uz 19. gadsimta Angliju, tā saukto Viktorijas laikmetu. Tāpat iestudējumā izmantots mūsdienīgs skaņas un gaismas aprīkojums.

Biļetes uz viesizrādēm nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!