Dailes teātrī Starptautiskajā teātra dienā 27. martā, notiks dzejniekam Mārim Čaklajam veltīts koncerts "Mīlnieks atgriežas nozieguma vietā", aģentūra BNS uzzināja teātrī.
"Dzejnieks Māris Čaklais aizgājis viņsaulē pavisam nesen. Bet viņa majestātiskie panti turpina celt tautas pašapziņu, un dauzonīgā lirika ir pārpilna mīlestības.", pausts izrādes anotācijā.

Šogad Teātra dienai veltītajā koncertā skanēs Imanta Kalniņa, Jura Kulakova, Valda Zilvera, Ērika Ķiģeļa mūzika un Māra Čaklā dzeja.

Koncertā piedalīsies aktieri Rēzija Kalniņa, Ieva Pļavniece, Juris Bartkevičs, Andris Bērziņš, Artūrs Skrastiņš un Ģirts Ķesteris, kā arī mūziķi no grupas "Time After Time".

Koncerta režiju veidojis Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Mihails Gruzdovs, libreta autore ir Ieva Čaklā, bet scenogrāfiju un kostīmus veidojis mākslinieks Andris Freibergs. Koncerta muzikālais vadītājs ir Juris Vaivods.

Dailes teātrī latviešu dzejas klasiķu godināšana kļuvusi par tradīciju - teātrī notikuši uzvedumi ar Imanta Ziedoņa, Jāņa Petera, Ojāra Vācieša dzeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!