Teātra studija "Vinnijs" sestdien ar divām sava repertuāra jaunākajām izrādēm "Pelnrušķīte" un "Skalbe" svin 15 gadu jubileju, portālu "Delfi" iepriekš informēja studijas pārstāvji.

Par godu jubilejai Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" bērnu un jauniešu teātra studijas "Vinnijs" jaunākā grupa ir iestudējusi izrādi "Pelnrušķīte", kuras pirmizrāde būs skatāma sestdien plkst. 17.00. Savukārt, plkst. 18.00 skatītājiem tiks piedāvāta viena no jaunākajām izrādēm "Skalbe", kas ir veltījums Kārļa Skalbes jubilejai. Izrāde veidota par pamatu izmantojot Skalbes filozofiskās pasakas.

Režisores Ingūna Gremze un Karīna Šišlo 1995. gadā izveidoja teātra studiju "Vinnijs", iestudējot pirmo izrādi pēc A. Milna grāmatas motīviem "Vinnijs Pūks un viņa draugi". Šobrīd teātra studijā ik gadu tiek iestudētas vairākas izrādes, kuras tiek regulāri spēlētas Rīgā un visā Latvijā. Teātra studija "Vinnijs" ir piedalījusies starptautiskos festivālos Zviedrijā, Austrijā, Dānijā, Norvēģijā, Lielbritānijā un Somijā, kā arī ik pa diviem gadiem organizē starptautiskos bērnu un jaunatnes teātru festivālus "Baltijas zvans".

2005. gadā pēc A. Čehova lugas "Lācis" motīviem Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas un Lietuvas amatieru ansambļi iestudēja tāda paša nosaukuma projektu, kas tika spēlēts katrā no valstīm.

Interesantu projektu teātra režisores Ingūna Gremze un Karīna Šišlo realizēja sadarbībā ar Somijas režisori un Helsinku jaunatnes teātra "Narri" dibinātāju Mairi Sauri, iestudējot H. Paukša lugu "Mūsu kopīgās mājas" (2006).

2008. gadā teātra studija "Vinnijs" piedalījās starptautiskajā bērnu teātru festivālā Kuulas, Somijas pilsētā Kuusankoski ar izrādi "Mēs viņu mīlam tādu, kāds viņš ir!". Šis festivāls ir ievērojams ar to, ka izrādes bērniem spēlē gan profesionāli aktieri, gan bērnu kolektīvi no Somijas un citām valstīm. Festivāls notika 21. reizi un tā patronese bija Somijas valsts prezidente Tarja Halonena. Dalība šajā festivālā bija īsts ģenerālmēģinājums pirms brauciena uz Vispasaules bērnu teātru festivālu Maskavā.

Sadarbība ar Helsinku kultūras un mākslas centru Annatalo turpinās. Režisore Maire Saure sarakstīja scenāriju, balstoties uz savāktajiem materiāliem par Rīgas vēstures faktiem - Melnā kaķa māju, Lielo un Mazo ģildi un to nozīmi Rīgas vēsturē, pēc kura tika izveidota muzikāla izrāde "Melnais kaķis". Mūziku izrādei sarakstīja Somijas komponists Sami Baldaufs, izrādē piedalījās arī aktieris Taisto Oksanens. Izrāde tika parādīta "Rīgas svētki 2009" laikā, kā arī Helsinku Bruņinieku namā.

Ieeja uz teātra studijas "Vinnijs" jubilejas izrādēm bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!