Foto: Publicitātes foto

22. janvārī Valmieras teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Feliksa Deiča jauniestudējums Maksima Gorkija lugai "Zikovi". Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Ieva Veita, bet galvenajās lomās Tālivaldis Lasmanis un Elīna Vāne, informē teātra pārstāvji.

"Pēc 2013. gadā iestudētās Maksima Gorkija "Dzimtas" (Vasa Žeļeznova) režisors Felikss Deičs atkal ir atgriezies pie krievu rakstnieka un dramaturga daiļrades, šoreiz ar Maksima Gorkija visretāk iestudēto un čehoviskāko darbu - "Zikovi". Valmieras teātrim šis būs otrais "Zikovu" iestudējums. Pirmo reizi to šeit iestudēja Kroders 1968. gadā," stāsta Valmieras teātra pārstāvji.

Deičs par topošo jauniestudējumu teic, ka tas ir stāsts par nepieaugušiem bērniem divās daļās, tam pretstatot jautājumu: ko tas vispār nozīmē - būt pieaugušam savās, savu tuvāko un sabiedrības acīs?

Pārējās lomās: Rūta Dišlere, Rihards Jakovels, Ivo Martinsons, Oskars Morozovs, Arnolds Osis, Inese Ramute, Imants Strads.

Tuvākās izrādes gaidāmas 23. un 24. janvārī, kā arī 9. un 23. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!