Foto: DELFI

Pirmdien debesis pilnībā aizklās mākoņi, kas visā valsts teritorijā nesīs nokrišņus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Lai gan dažviet, galvenokārt austrumu daļā, arī līs, valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāma stipra snigšana – vietām izveidosies 5-8 centimetrus (cm) bieza sniega sega.

Vakarā, pazeminoties gaisa temperatūrai un turpinoties snigšanai, valsts rietumu un centrālajos rajonos stāsies spēkā oranžais brīdinājums – dažviet sniega sega sasniegs pat 10 cm. Oranžais brīdinājums nozīmē, ka tiek prognozēti hidrometeoroloģiskie apstākļi, kuri dotajā reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti. Jābūt gataviem, ka var tikt radīti postījumi un zaudējumi.

Uz ceļiem veidosies apledojums, snigšanas laikā dažviet redzamība pasliktināsies līdz 200-500 metriem un vietām gaidāms arī neliels putenis.

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās 15-19 m/s, vietām pat līdz 20 m/s.

Gaiss iesils līdz +1…+6 grādiem pēc Celsija skalas.

Rīgā apmācies, palaikam nokrišņi – galvenokārt slapjš sniegs, sniegs. Iespējams veidosies 1-4 cm bieza sniega sega. Ietves un trotuāri var būt slideni.

Jau ziņots, ka Rīgā pirmdien būs spēkā puteņa biļetes.

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, brāzmās tas sasniegs līdz 15-19 m/s, bet rīta stundās pat 20 m/s.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2…+3 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!