Foto: F64
Pirmdien jau dienas pirmajā pusē Ainažos un Zvejniekciemā, gaisa temperatūrai pakāpjoties virs +20 grādu atzīmes, sasniegts jauns 21.aprīļa siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publicētā informācija.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra šajā datumā Ainažos bija +19,6 grādi 1999.gadā, savukārt Zvejniekciemā, Skultes novērojumu stacijā, līdzšinējais rekords bija +20,6 grādi 1964.gadā.

Dienas gaitā gaidāmi arī citi siltuma rekordi. Jau vienos dienā Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra bija +20..+23 grādi, un sinoptiķi prognozē, ka pēcpusdienā saule gaisu vietām var sakarsēt līdz pat +25 grādiem.

Pūšot austrumu vējam, krietni zemāka gaisa temperatūra saglabājas Rīgas jūras līča rietumu piekrastē - no Jūrmalas līdz Kolkasragam. Vienos dienā gaisa temperatūra Kolkā un Mērsragā bija tikai +10..+13 grādu.

Arī vietām citviet piekrastē gaidāma jūras brīzes iegriešanās un gaisa temperatūras pazemināšanās.

Jau ziņots, ka Pirmajās Lieldienās maksimālā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +14,5 grādiem Mērsragā līdz +23,3 grādiem Jelgavā. Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē tika reģistrēts jauns 20.aprīļa siltuma rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!