Foto: F64
Līdz nedēļas vidum Latvijā turpināsies karsts laiks un vietām ducinās pērkons. Pēc tam gaisa temperatūra mazliet samazināsies, tomēr nokrišņi vairs nav gaidāmi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.

Darba nedēļas pirmajā pusē turpināsies karsts laiks - uzspīdot saulei, gaiss dienas laikā iesils līdz pat +26...+31 grādiem, vienīgi līča rietumu piekrastē būs vēsāks: +21...+24 grādi.

Nakts stundās gaisa temperatūra nebūs zemāka par +13...+19 grādiem. Karstajā un mitrajā gaisa masā dienas laikā joprojām veidosies spēcīgi gubu-lietus mākoņi, tādēļ gaidāmas īslaicīgas lietusgāzes un dažviet ducinās arī pērkons.

Pūšot lēnam vējam, naktīs vietām veidosies migla ar redzamību 500-1000 metri.

Savukārt nedēļas otrajā pusē ievērojami nokrišņi vairs nav gaidāmi, bet, ieplūstot mazliet vēsākai gaisa masai, temperatūra par pāris grādiem pazemināsies. Dienas laikā gaiss iesils līdz +18...+24 grādiem, bet naktīs termometra stabiņš pakāpeniski noslīdēs līdz +9...+15 grādu atzīmei.

Svētdien Latvijai no dienvidaustrumiem pietuvosies ciklons, tādēļ debesis apmāksies, daudzviet gaidāms lietus. Savukārt ziemeļaustrumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15 metriem sekundē, tomēr gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Līdz ar karsto laiku paaugstinās arī ūdens temperatūra - jau otrdien upēs ūdens iesilis no +17 līdz +23 grādiem, visaugstāko temperatūru sasniedzot Ventā pie Kuldīgas un Daugavā pie Krāslavas, savukārt jūras piekrastē - no +14 līdz +18 grādiem. Arī tuvākajās dienās ūdens temperatūra pārsvarā turpinās paaugstināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!