Foto: DELFI
Pirmdien Latvijā pēc nelielas atelpas, ko sniegs nakts un agra rīta stundas, atkal gaidāms ārkārtējs karstums, brīdina sinoptiķi.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +16..+22 grādiem, dienā tā strauji pakāpsies līdz +29..+34 grādiem, Kurzemes rietumu piekrastē - līdz +35..+36 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Saglabāsies pārsvarā saulains laiks. Vietām iespējams īslaicīgs lietus, kā arī pērkona negaiss ar stiprām vēja brāzmām.

Pirmdien Rīgā gaisa temperatūra saullēktā pazemināsies līdz +21..+22 grādiem, dienā gaiss sakarsīs līdz +33 grādiem. Saglabāsies lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš. Nokrišņu un pērkona negaisa varbūtība būs neliela.

Jau ziņots, ka glābēji un mediķi aicina būt piesardzīgiem, dienas karstākajā daļā neuzturēties saulē un izvairīties no lielas fiziskas piepūles, dzert daudz ūdens, bet nelietot alkoholu un dzērienus ar lielu cukura daudzumu. Jāparūpējas par bērniem, gados veciem cilvēkiem un slimniekiem, savukārt dzīvniekiem jānodrošina piekļuve ēnai un tīram ūdenim.

Ja rodas veselības problēmas, jākonsultējas ar ģimenes ārstu vai ārpus darba laika jāzvana pa konsultatīvo tālruni 66016001. Ja parādās ķermeņa trīcēšana, augsta temperatūra, slikta dūša ar vemšanu, apziņas traucējumi, krampji vai samaņas zudums, jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam pa tālruni 113.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!