Svētdien un nākamās nedēļas sākumā anticiklona ietekme virs mūsu reģiona pastiprināsies vēl vairāk, bet nedēļas beigās Latvijā kļūs vēsāk, iespējams pat snigs, prognozē sinoptiķi.

Jau šo piektdien un sestdien tik ļoti silti vairs nebūs – lai gan piektdien laika apstākļus noteiks anticiklons un diena būs saulaina, tomēr pūtīs brāzmains austrumu, ziemeļaustrumu vējš un gaiss nebūs siltāks par +3...+7 grādiem, turklāt brāzmainā vēja ietekmē tas šķitīs vēl vēsāks. Sestdiena vējš jau pakāpeniski pierims, tomēr būs vairāk mākoņu.

Ar dienvidaustrumu, dienvidu vējiem siltās gaisa masas pakāpeniski sāks atgriezties Latvijā, un tās mūsu reģionā saglabāsies visu nākamās nedēļas pirmo pusi – naktīs nedaudz piesals, tomēr dienas laikā saulē gaiss iesils, un termometra stabiņš atkal pakāpsies virs +10 grādu atzīmes.

Pavasara siltums mūsu reģionā, iespējams, gan nesaglabāsies ilgi, jo sinoptiķu rīcībā esošā informācija liecinot, ka nākamās nedēļas nogalē dienvidu puses vējus Latvijā atkal nomainīs ziemeļu vēji, kas varētu būt stipri un brāzmaini, uz mūsu reģionu nesot aukstas gaisa masas.

Stabilu sala apstākļu iestāšanās nav gaidāma, tomēr dienas būs ievērojami vēsākas. Tā kā gaidāmi nokrišņi, ir augsta varbūtība, ka arī snigs - tātad gaidāms cīruļputenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!