Foto: F64
Marta pirmajās desmit dienās Latvijā valdīja šim mēnesim neraksturīgi silti laikapstākļi un dekādes vidējā gaisa temperatūra bija krietni vien augstāka par normu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dekādes vidējā gaisa temperatūra bija plus 3,1 grāds, kas ir 6,2 grādus augstāka par ilggadīgo normu. Vissiltākā bija 8.marta diena, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra bija plus 7,6 grādi. Šajā dienā jauni siltuma rekordi tika fiksēti 18 novērojumu stacijās, kā arī reģistrēts jauns siltuma rekords visai Latvijai - 14,1 grāds. Siltuma rekordi tika pārspēti arī 9.martā.

Marta pirmajās dienās bija arī salīdzinoši liels nokrišņu daudzums - tas bija 139% no normas, turklāt 3.marta četrās novērojumu stacijās izkritušais nokrišņu daudzums pārsniedza visas dekādes normu. Ja marta sākumā vēl austrumos bija saglabājusies plāna sniega kārtiņa, līdz 8.martam sniegs bija nokusis pavisam.

Dekādes laikā bieži pūta brāzmains vējš. Visstiprākās brāzmas novērotas 7. un 8.martā, kad piekrastē brāzmu ātrums bija 18 metri sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!