Foto: DELFI
Trešdien visaugstākā gaisa temperatūra fiksēta Kuldīgā, tur termometra stabiņš pakāpies līdz +33 grādiem, bet piecās novērojumu stacijās pārspēti 5.augusta maksimālās temperatūras rekordi. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs jau pusdienas laikā publiskoja paziņojumu, ka šāds karstums cilvēkiem ir bīstams, un aicināja ievērot īpašu piesardzību.

Līdz 8. augustam daudzviet Latvijā saglabāsies stiprs karstums no +27 līdz +32 grādiem, turklāt trešdien, ceturtdien un sestdien dažviet gaisa temperatūra paaugstināsies līdz pat +33 grādiem.


Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs arī izdevis oranžo brīdinājumu, pieminot, ka, tādējādi tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi.

Jau vēstīts - sagaidāms, ka sestdien visā valstī, izņemot piekrasti, termometra stabiņš pakāpsies līdz +30..+33 grādiem. Atbilstoši pašreizējai prognozei sestdienas vakarā Kurzemi sasniegs aukstā atmosfēras fronte, kas svētdien šķērsos pārējo Latviju, līdz ar to daudzviet uzlīs, iespējamas pērkona lietusgāzes, un svētdiena būs vēsāka.

Atsevišķu lietus mākoņu parādīšanās iespējama arī ceturtdien un piektdien, savukārt naktīs vietām veidosies migla. Minimālā gaisa temperatūra būs robežās no +10 līdz +20 grādiem. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!