Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien Bauskā, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +33,9 grādiem, labots arī visas Latvijas 6.augusta maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas šajā datumā fiksēta Latvijā, bija +33,8 grādi 1994.gadā.


Jau ziņots, ka ceturtdien deviņās meteoroloģisko novērojumu stacijās - Bauskā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Gulbenē, Alūksnē, Zosēnos, Priekuļos un Rūjienā - pārspēts 6.augusta karstuma rekords.

Visā Latgalē, kā arī Vidzemes un Zemgales lielākajā daļā gaisa temperatūra pakāpās virs +30 grādiem. Savukārt Kurzemē gaisa temperatūra nepārsniedza +29 grādus, turklāt visā Latvijas piekrastē nekļuva siltāks par +22..+26 grādiem.

Arī Jūrmalā un Rīgas ziemeļos, vējam pūšot no jūras, gaisa temperatūra dienas vidū bija tikai +22..+23 grādi. Dienas pirmajā pusē Rīgas dienvidos, kamēr vēl pūta dienvidu vējš, gaiss sakarsa līdz +30 grādiem.

Piektdien Latvijā karstums nedaudz mazināsies - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +26..+31 grādam, bet piekrastē gaiss iesils līdz +22..+26 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!