Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdienas rītā vietām Latvijā īslaicīgi līst, tostarp Zemgalē un Rīgas apkaimē ir dažas pērkona lietusgāzes, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī daudzviet īslaicīgi lija, joslā no Kurzemes dienvidiem līdz Vidzemes ziemeļiem bija pērkona negaiss, reģistrēti aptuveni četri tūkstoši elektrisko izlāžu. Visintensīvāk zibeņoja joslā no Saldus līdz Saulkrastiem, negaiss skāra arī Jūrmalu un Rīgu.

Nokrišņu daudzums naktī Saldū sasniedza 19, Priekuļos - 13, Rīgas centrā - septiņus milimetrus.

Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +16..+19 grādu, bet Daugavpilī aizvadīta jau trešā tropiskā nakts šonedēļ - pilsētā nekļuva vēsāks par +21 grādu. Deviņos rītā termometri rādīja +18..+23 grādus, Daugavpilī +25 grādus.

Svētdienas rītā Latvijā ir visai mākoņains, bet Latgalē - pārsvarā saulains laiks. Pūš lēns vējš.

Rīgā deviņos rītā bija lietusgāze un daži pērkona dārdi, lēns mainīga virziena vējš un +19..+20 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +25 grādiem Ventspilī līdz +33..+34 grādiem Dobelē, Jelgavā un Bauskā.

8.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +38..+40 grādu daudzviet Eiropas centrālajā un dienvidu daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -1..+2 grādi vietām Skandināvijā, Krievijā un Islandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!