Foto: Shutterstock
Tuvākajās dienās gaisa temperatūra turpinās pazemināties, naktīs sasniedzot salu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Septembra izskaņā laika apstākļus virs Latvijas noteiks plašs anticiklons ar centru virs Dānijas, līdz ar to mākoņu daudzums pakāpeniski samazināsies un lielākajā teritorijas daļā nokrišņi nav gaidāmi, vien dažviet kāds atsevišķs gubu-lietus mākonis atnesīs nelielu īslaicīgu lietu.

Tuvākajās dienās, pūšot ziemeļu puses vējiem, Latvijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa, līdz ar to naktī gaisa temperatūra daudzviet pazemināsies līdz +1…+6 grādiem, dažviet, galvenokārt Vidzemes augstienē, gaidāmas arī salnas līdz 0…-1 grādam, bet dienā gaiss iesils vien līdz +11…+15 grādiem.

Tomēr jau oktobra pirmajās dienās pāri Skandināvijas ziemeļiem virzīsies dziļš ciklons ar mākoņu un nokrišņu zonu, kas arī Latvijas austrumu daļā atnesīs īslaicīgu lietu. Saistībā ar šo ciklonu pastiprināsies arī rietumu puses vējš, Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniedzot ātrumu 15-16 metri sekundē.

Nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā, pastiprinoties anticiklonam virs Dienvideiropas un vējam iegriežoties no dienvidrietumiem, dienvidiem, Latvijā nonāks siltāka gaisa masa, līdz ar to naktīs gaisa temperatūra nebūs zemāka par +7…+12 grādiem, bet dienā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz pat +15…+19 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!