Foto: Shutterstock
Otrdien dienā un trešdienas naktī Latvijas austrumu rajonos vēl gaidāmi nelieli nokrišņi – galvenokārt lietus, bet pastāv arī neliela slapjā sniega iespējamība, prognozē arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lai arī pagājušas nedēļas beigās un šīs nedēļas sākumā lija, šonedēļ virs Latvijas pastiprināsies anticiklons un nokrišņu būs maz. Jau, sākot ar otrdienu, atmosfēras spiediens virs Latvijas pakāpeniski paaugstināsies.

Atlikušajā nedēļas daļa, balstoties uz pašreizējām prognozēm, aizritēs bez nokrišņiem. Skaidrojoties debesīm, nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos veidosies migla.

Brāzmainie ziemeļu puses vēji, kas pūš pirmdien, turpmākajās dienās pierims un iegriezīsies no austrumu puses, un uz Latvijas teritoriju atnesīs vēsu gaisu. Mākoņu būs maz, un atsevišķās naktīs sals var sasniegt -3 līdz -4 grādi, bet dienas laikā saule gaisu iesildīs līdz +4 līdz +9 grādiem pēc Celsija.

Nedēļas nogalē vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidu puses, atnesot siltākas gaisa masas no Eiropas dienvidu daļas. Naktī gaisa temperatūra vairs nepazemināsies zem +2…+7 grādiem, savukārt dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +8…+12 grādiem robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!