Foto: F64
Šorīt plkst. 7 vēja brāzmas Rīgā sasniegušas ātrumu 20 metri sekundē (m/s), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā operatīvā informācija.

Plkst. 7 stipras vēja brāzmas tika fiksētas arī Zosēnos un Bauskā, kur to ātrums sasniedza attiecīgi 19 un 18 m/s.

Tikmēr Rucavā, kur plkst. 4 vēja ātrums brāzmās sasniedza 22 m/s, plkst.7 brāzmas vairs nebija stiprākas par 16 m/s un vēja ātrumam bija tendence mazināties.

Kā ziņots, šīs brīvdienas Latvijā sākušās ar vētras stipruma vēju un pērkona lietusgāzēm, kas vietām būs stipras, taču jau rīt laika apstākļi būtiski mainīsies.

Kā liecina LVĢMC prognozes, vēja brāzmas, kas spēkā sāka pieņemties piektdienas vakarā un naktī, turpināsies arī sestdien no rīta, piekrastē sasniedzot ātrumu līdz 25 metriem sekundē. Stipro vēju pavadīs arī pērkona lietusgāzes.

Vakarpusē vējš pamazām pierims un arī nokrišņi mitēsies.

Svētdien laika apstākļi būtiski uzlabosies - spīdēs saule un īslaicīgi nokrišņi gaidāmi vairs tikai atsevišķos rajonos.

Sestdien maksimālā gaisa temperatūra būs ap plus 20, plus 23 grādiem, savukārt svētdien kļūs siltāks - pēcpusdienā gaiss dienvidaustrumos iesils līdz plus 24, plus 25 grādiem. Pārējā Latvijā būs par kādu grādu zemāka temperatūra, savukārt jūras piekrastē - ap plus 16, plus 18 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!