Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā būs visai mērena, bet vietām arī īslaicīgi līs. Savukārt nedēļas otrajā pusē temperatūra paaugstināsies līdz +26 grādiem un iespējamas arī pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tuvākajās dienās virs Centrāleiropas saglabāsies augsta spiediena apgabals, bet virs Krievijas rietumu daļas atradīsies plašs ciklons, tomēr ar šo ciklonu to saistītās nokrišņu zonas Latvijas teritoriju skars tikai nedaudz - neliels īslaicīgs lietus gaidāms vien vietām, galvenokārt valsts austrumu daļā, turpretim rietumos bieži spīdēs saule un laiks būs pārsvarā sauss.

Nedēļas pirmajā pusē vēl saglabāsies brāzmains ziemeļrietumu vējš, līdz ar to arī gaisa temperatūra nakts laikā būs vidēji +10...+15 grādi, bet dienas laikā tā nebūs augstāka par +19...+23 grādiem. Nedēļas otrajā pusē vējš pierims un Latvijā no ziemeļaustrumiem sāks ieplūst siltāka gaisa masa, tādēļ naktīs temperatūra vairs nebūs zemāka par +13...+17 grādiem, bet dienās gaiss iesils līdz +21...+26 grādiem. Nakts stundās atsevišķos rajonos veidosies migla.

Brīvdienās līdz ar silto un mitro gaisu, paaugstināsies arī atmosfēras nestabilitāte, kas savukārt veicinās negaisa mākoņu veidošanos, tomēr pērkona lietusgāzes pārsvarā gaidāmas valsts austrumu daļā un rietumos joprojām saglabāsies sauss laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!