Foto: F64
Ja iepriekšējo mēnešu dekādēs vidējā gaisa temperatūra bijusi krietni vien augstāka par normu, aprīļa pirmajās desmit dienās gaisa temperatūra bijusi tikai nedaudz virs normas, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Aprīļa pirmajās dienās laikapstākļus noteica ciklonu darbība, bet par siltāku gaisu parūpējās spēcīgs anticiklons virs Centrāleiropas, ienesot Latvijā siltās gaisa masas. Dekādes vidējā temperatūra bija plus 3,8 grādi, kas ir 1,1 grādu siltāks par normu. Ņemot vērā salīdzinoši vēso mēneša sākumu, siltuma rekordi netika pārspēti.

Dekādes sākums bija visai lietains un austrumos vietām arī sniga, savukārt uz perioda beigām nokrišņi novēroti vairs tikai atsevišķās novērojumu stacijās. Visvairāk nokrišņu bija pirmajās divās aprīļa dienās, un kopējais nokrišņu daudzums Latvijā vidēji dekādes laikā bija 19,2 milimetri, un tas ir 1565 no normas. Saules spīdēšanas ilgums sasniedza 78% no normas, ko ietekmēja cikloniskā darbība.

Atsevišķas dienas fiksēts arī brāzmains vējš - 8. un 9.aprīlī fiksētas brāzmas 15-19 metri sekundē, turklāt 8.aprīlī Saldū un Priekuļos vējš brāzmās sasniedza ātrumu līdz 21 metram sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!