Foto: LETA

Trešdienas naktī un rītā Vidzemes un Latgales lielākajā daļā gaisa temperatūra noslīdējusi nedaudz zem nulles, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Cēsu pusē - Amatas novada Melturos gaiss atdzisis līdz -3 grādiem. Savukārt Zemgalē un Kurzemē gaisa temperatūra naktī pazeminājās līdz 0..+4 grādiem, vienīgi dažviet piekrastē nekļuva vēsāks par +7 grādiem.

Trešdienas rītā Latvijā ir neliels mākoņu daudzums, valsts rietumu un centrālajā daļā vietām īslaicīgi līst. Dominē lēns rietumu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, vietām nedaudz īslaicīgi līst, pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, gaisa temperatūra +5..+7 grādi.

Otrdien no rīta un dienā gaisa temperatūra visā Latvijā pazeminājās līdz +5..+9 grādiem. Stiprākās vēja brāzmas bija 20 metru sekundē Ventspils ostā. No Rīgas jūras līča nākoši gubu mākoņi vietām Rīgā atnesa krusu.

23.septembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +37 grādi Grieķijā, galvenokārt Krētā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā ir -9..-10 grādi dažviet Zviedrijā un augstkalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!