Naktī uz sestdienu valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz 0..+4 grādiem un tikai vietām - galvenokārt Latgalē un daļā Rīgas - nekļuva vēsāks par +5..+7 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Nulles atzīme tika sasniegta vietām valsts rietumu un centrālajos novados, tajā skaitā Liepājas lidostā un Rīgas apkaimē.

Sestdienas rītā Rietumlatvijā ir pārsvarā skaidras debesis, savukārt daudzviet Austrumlatvijā - mākoņainas. Vietām Latgalē nedaudz līst.

Pūš lēns vējš, galvenokārt ziemeļrietumu vējš.

Rīgā saulains laiks un viegls ziemeļu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +6 grādi pilsētas centrā un +3 grādi starptautiskajā lidostā.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijā bija no +9..+11 grādiem piekrastes lielākajā daļā līdz +21..+23 grādiem Krāslavas, Dagdas, Ludzas un Zilupes novadā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4. maijā bija +33..+34 grādi Grieķijā un Kiprā. Baltkrievijā gaiss sakarsa līdz +31, Ukrainā - līdz +32 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -7 grādi kalnos Islandē un -12 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!