Foto: LETA
Lielākajā daļā Latvijas upju šonedēļ ir novērojama ūdens līmeņa krišanās, vien atsevišķos posmos lietus dēļ vēl iespējama paaugstināšanās, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Daugavā, izņemot tās augšteci Krievijā un Baltkrievijā, ūdens līmenis sācis pazemināties. Ūdens līmeņa pazemināšanās sākusies 22.–23. novembrī. Ūdens līmeņa krišanās novērojama arī Daugavas baseina upēs, piemēram, Ogrē pazeminājums ir par 88-130 centimetriem, Aiviekstē ūdens līmenis sācis kristies šorīt, un pašreizējā informācija liecina, ka tas ir samazinājies par 7 centimetriem. Tikmēr mazajās Daugavas baseina upēs ūdens līmenis pazeminājies vidēji par 19-88 centimetriem.

Gaujā ir novērojamas ūdens līmeņa svārstības – ir posmi, kur tas pazeminās, bet, piemēram, Valmierā tas turpina paaugstināties.

Ūdens līmeņa pazemināšanās novērojama arī Ventā un Lielupē, kā arī šo upju baseinos.

Hidrologi prognozē, ka arī turpmākajās dienās upēs turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās. Izņēmums varētu būt Gauja un citas Vidzemes upes, kur nokrišņu dēļ vēl iespējama ūdens līmeņa celšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!