Foto: F64
Aizvadītajā naktī un svētdienas rītā vējš visvairāk plosījies Kurzemes dienvidrietumos, kur vēja ātrums brāzmās sasniedzis 27-31 metru sekundē (m/s), liecina meteoroloģiskā informācija.

Liepājā reģistrētas rietumu vēja brāzmas līdz 29 m/s, Liepājas ostā - līdz 31 m/s, Rucavā - līdz 27 m/s. Svētdienas rītā Ventspilī vēja ātrums brāzmās sasniedza 25-26 m/s, Kolkā un daudzviet citviet Kurzemē - 22 m/s.

Valsts austrumu un centrālajā daļā vējš bijis daudz mierīgāks - tā ātrums brāzmās naktī un no rīta nav pārsniedzis 12-19 m/s.

Latvijā palaikam līst un snieg, vietām puteņo. Gaisa temperatūra ir 0..+4 grādi. Sestdienas vakarā Kurzemes dienvidrietumos gaisa temperatūra sasniedza +6 grādus.

Rīgā apmācies laiks, slapjš sniegs, pūš dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 13 m/s, pilsētas ziemeļos - līdz 18 m/s. Gaisa temperatūra +1..+2 grādi.

Jau ziņots, ka Rīgā un daudzviet citviet valstī stiprākais vējš gaidāms tikai pēcpusdienā un vakarā. Augstā ūdens līmeņa dēļ iespējama atsevišķu zemāko vietu applūšana Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!