Foto: F64
23. jūnija pēcpusdienā Latvijā ir sauss un saulains laiks, pūš lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš, gaisa temperatūra +23..+27 grādi, daļā piekrastes +19..+22 grādi.

Līgo vakarā būs lielākoties skaidras debesis. Jāņu naktī, sākot no valsts ziemeļrietumiem, palielināsies mākoņu daudzums, bet nelīs. Vietām veidosies migla un liela rasa.

Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra saulrietā pazemināsies līdz +17..+22 grādiem; minimālā temperatūra naktī un saullēktā būs +10..+16 grādu.

Jāņu diena gaidāma visai saulaina, vairāk mākoņu būs Vidzemē, Ziemeļvidzemē iespējams neliels īslaicīgs lietus. Nedaudz pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē tas brāzmās sasniegs 14 metru sekundē.

24. jūnijā gaiss sakarsīs līdz +25..+30 grādiem, nedaudz vēsāks laiks būs pretvēja piekrastē.

Rīgā tuvākajā diennaktī gaidāms sauss laiks, ar nelielu mākoņu daudzumu, vairāk mākoņu būs Jāņu rītā. Naktī pūtīs lēns mainīga virziena vējš un gaiss atdzisīs līdz +17 grādiem, piepilsētā – līdz +13..+15 grādiem. Dienā pūtīs mērens dienvidu vējš un gaiss sakarsīs līdz +29 grādiem.

Jau ziņots, ka gaisa temperatūra Jāņu naktī šogad nepārspēs 2013. gada siltuma rekordu, bet Jāņu diena var kļūt par karstāko meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Saglabāsies rekordaugsta ultravioletā radiācija, tādēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams atrasties saulē. Vēlams nēsāt aizsargājošu apģērbu gaišā krāsā, galvassegu un saulesbrilles ar filtru pret ultravioletajiem stariem. Sevi pasargāt var, izmantojot arī saulessargu vai aizsargkrēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!