Foto: DELFI Aculiecinieks
Nākamnedēļ Latvijā valdīs mainīgi laika apstākļi - gaidāms gan sals, gan lietus un brāzmains vējš, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sestdien nokrišņi Latvijā vēl nav gaidāmi, vien pakāpeniski palielināsies mākoņu daudzums. Dienas laikā nebūs siltāks par plus 3, plus 7 grādiem pēc Celsija skalas.

Svētdien un jaunnedēļ virs reģiona veidosies jauni cikloni, kas nozīmē, ka sinoptiskā situācija atkal būs labvēlīga ilgstošiem nokrišņiem. Visintensīvākais lietus ir gaidāms austrumu daļā. Naktī uz svētdienu austrumu rajonos gaidāms neliels sals, bet dienā gaisa temperatūra valstī būs plus 8, plus 13 grādu robežās, austrumu rajonos nedaudz vēsāks.

Otrdien, nokrišņu zonai pakāpeniski atkāpjoties no Latvijas, Vidzemē un Latgalē atkal gaidāms arī sniegs un slapjš sniegs, īslaicīgi var veidoties pat apledojums. Gaidāms arī brāzmains vējš, un kļūs vēsāks.

Nedēļas vidū, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, nokrišņi mazināsies un debesis skaidrosies, tomēr ieplūdīs aukstākas gaisa masas, tāpēc dienā vairs nebūs siltāks par 0, plus 5 grādiem, bet naktī uz ceturtdienu gaiss vietām atdzisīs līdz mīnus 5 grādiem.

Darba nedēļas izskaņā virs Skandināvijas atkal veidosies jauns ciklons, kas Latvijai brīvdienās atnesīs daudz nokrišņu, kā arī pūtīs brāzmains vējš. Sinoptiķi prognozē, ka uzsnigs sniegs, kas gan nebūs noturīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!