Foto: afoto8
Šonedēļ Latvijā laiks kļūs siltāks, tomēr gaidāmi arī nokrišņi, bet nedēļas otrajā pusē vējš brāzmās sasniegs pat vētras spēku, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Šajā nedēļā ciklonu ietekme virs Latvijas pastiprināsies – tie veidosies virs Atlantijas okeāna ziemeļu daļas un virzīsies uz austrumiem, atnesot mūsu reģionā gan salīdzinoši siltākas gaisa masas, gan arī nokrišņus un stipras vēja brāzmas.

Nedēļas gaitā Latviju no rietumiem šķērsos vairākas nokrišņu zonas – vislielākā to intensitāte gaidāma Kurzemē un Vidzemes ziemeļos, vismazākā – Latgalē. Turklāt gaidāms gan lietus, kas austrumu rajonos radīs apledojumu, gan arī slapjš sniegs un sniegs.

Tuvākajās naktīs teritorijas lielākajā daļā, izņemot piekrastes reģionus, vēl piesals, bet turpmāk arī naktīs neliels sals gaidāms vien Latvijas austrumu rajonos. Savukārt dienas laikā jau otrdien visā Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies virs nulles, nedēļas vidū gan austrumu rajonos pieturēsies neliels sals, tomēr no piektdienas tas atkal atkāpsies.

Aktīvie cikloni Latvijai šonedēļ nesīs arī vēja pastiprināšanos. Nedēļas gaitā tas pūtīs galvenokārt no dienvidu puses, līdz ar to Latvijas teritorijā vēja brāzmu stiprums nebūs tik liels, tomēr piekrastes rajonos jau nedēļas vidū tas sasniegs 20-22 metrus sekundē, un pastāv augsta varbūtība, ka piektdien un sestdien, vējam iegriežoties no dienvidrietumiem, jūras piekrastē tiks novērotas pat 25 metrus sekundē stipras vēja brāzmas, kas ir atbilstošas vētras spēkam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!