Nedēļas nogalē daudzviet Latvijā jau veidosies bieza sniega sega, liecina jaunākās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Ja vēl ceturtdien laika apstākļus noteiks anticiklons, nokrišņu būs maz un debesis brīžiem skaidrosies, tad jau naktī uz piektdienu anticiklona ietekme samazināsies un virs Latvijas izveidosies neliels ciklons.

Debesis apmāksies un gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs, sniegs, kā arī apledojums. Dienas laikā dažviet sniegs būs stiprs, un snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta. Vietām stiprs sniegs gaidāms arī naktī uz sestdienu, bet sestdien dienā nokrišņi pamazām mitēsies, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra Latvijas austrumos gan naktī, gan dienā pieturēsies negatīva, bet rietumos tā būs dažus grādus virs 0 grādiem.

Svētdien un pirmdien atmosfēras spiediens pakāpeniski paaugstināsies. Svētdien vēl gaidāmi nelieli nokrišņi, bet pirmdien būs pārsvarā sauss laiks. Pirmdien pastiprināsies dienvidaustrumu, dienvidu vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 m/s.

Nedēļas sākumā, debesīm skaidrojoties, gaiss nakts laikā atdzisīs līdz -2...-7 grādiem, nedaudz siltāks būs piekrastes rajonos, bet dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2...+7 grādiem, vien austrumu rajonos temperatūra saglabāsies negatīva.

Otrdien Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona, kas, sākot no rietumiem, šķērsos visu valsts teritoriju. Nokrišņi no lietus pamazām pāries sniegā un slapjā sniegā. Tā kā debesis klās mākoņi, naktīs gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par -3 grādiem, savukārt dienā gaidāmi 0...+5 grādiem.

Tā kā gaisa temperatūra Latvijas austrumos pieturēsies negatīva, vai tuvu nullei, tad sniega sega, kas izveidosies šīs nedēļas beigās, saglabāsies arī nākamajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!