Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Vidzemē, Latgalē, teju visā Zemgalē un arī daļā Kurzemes noslīdējusi līdz -2..-6 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tā ir zemākā gaisa temperatūra valstī kopš pavasara. Arī pirms gada šajā datumā Daugavpils apkaimē gaiss atdzisa līdz -6 grādiem, savukārt 13.oktobra nacionālais aukstuma rekords ir -9,4 grādi 1973.gadā.

Piecu grādu sals ceturtdien reģistrēts ne tikai lielā daļā valsts austrumu novadu, bet arī Rīgas apkaimē un Mērsragā. Zem nulles gaisa temperatūra nav noslīdējusi vietām Kurzemē, kur debesis sedz mākoņi, tomēr naktī pat Ventspils lidostā sals sasniedza -4 grādus.

Dažviet valstī, jo sevišķi Ziemeļvidzemē un vietām Kurzemē, sabiezējusi migla, iespējama arī sarma. Pūš lēns vējš.

Ceturtdienas rītā atsevišķās vietās – galvenokārt uz tiltiem un viaduktiem – manīts apledojums jeb tā dēvētais melnais ledus, ziņo autovadītāji.

Tostarp ziņas par apledojumu agrā rītā saņemtas uz Buļļupes tilta Rīgas ziemeļos un Dzintaru viadukta Jūrmalā. Vēlāk ziņas par apledojumu pienākušas arī no Dienvidu tilta un Slāvu apļa, kā arī Salu tilta un Krasta ielas pārvadiem.

Autoceļi pārsvarā saglabājas sausi, apledojuma risks ir galvenokārt tikai uz tiltiem, viaduktiem un pārvadiem.

Vietām Latvijā, galvenokārt Kurzemē un Ziemeļvidzemē, kā arī pie ūdenstilpēm citviet Latvijā, ir migla un sarma.

Gaisa temperatūra daudzviet Latvijā noslīdējusi līdz -5..-6 grādiem, tostarp starptautiskajā lidostā "Rīga" sals sasniedzis -5 grādus, kas ir tuvu galvaspilsētas 13.oktobra aukstuma rekordam – 1959.gadā reģistrētajiem -5,2 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +3,4 grādiem Saldū līdz +10,4 grādiem Ventspilī.

12.oktobra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +30 grādu Grieķijā un +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā -10..-13 grādu vietām Skandināvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!