Līdzīgi kā aizvadītajās brīvdienās, arī šī nedēļa ciklona dēļ iesāksies brāzmaina un vietām, galvenokārt ziemeļu rajonos, gaidāms arī neliels īslaicīgs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tomēr ciklona nozīme virs Ziemeļeiropas mazināsies un virs Baltijas valstīm sāks pastiprināties anticiklons.

Arī nedēļās vidū virs Latvijas laika apstākļus noteiks anticiklons, tādēļ laiks būs pārsvarā sauss un debesis vien daļēji klās mākoņi. Ar dienvidu puses vējiem Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra katru nākamo dienu būs par pāris grādiem augstāka.

Ja vēl nedēļas sākumā dienās nebūs siltāks par +23 grādiem pēc Celsija, tad darba nedēļas vidū un izskaņā gaiss lielākajā daļā valsts teritorijas iesils līdz +21…+26 grādiem pēc Celsija. Atsevišķos reģionos termometra stabiņš pārsniegs +27 grādu pēc Celsija atzīmi. Līdz ar to sinoptiķi prognozē, ka iespējams pat karsts laiks.

Sākot no piektdienas no dienvidiem Latviju viena pēc otras jau atkal sāks šķērsot atsevišķas nokrišņu zonas, kas dažviet nesīs pērkona lietusgāzes. Pērkona negaisu laikā iespējama arī krusa un krasas vēja brāzmas.

Dienvidaustrumu vējus nomainīs rietumu vēji, kas galvenokārt piekrastē būs brāzmaini. Debesis biežāk aizklās mākoņi, tomēr gaisa temperatūra joprojām būs augsta. Šī brīža prognozes liecina, ka piektdien un sestdien vietām valsts dienvidu daļā gaisa temperatūra varētu pietuvoties pat +30 grādiem pēc Celsija. Savukārt nedēļa noslēgsies jau ar vēsāku laiku, kad gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +18…+23 grādus pēc Celsija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!