Foto: F64
Tuvākajās dienās kļūs vēsāks, tomēr nokrišņu arī turpmāk būs maz. Latvijas proklamēšanas gadadienā iespējams neliels lietus, tāpat gaidāma migla, bet valsts austrumos – apledojums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Šajā nedēļas nogalē un nākamās nedēļas lielāko daļu sinoptiskā situācija mūsu reģionā būtiski nemainīsies – Latvijā laika apstākļus noteiks anticiklona rietumu perifērija. Tādēļ laika apstākļi mainīsies lēnām.

Visā šajā periodā debesis skaidrosies maz un saule uzspīdēs reti, lielāka varbūtība, ka mākoņi izklīdīs, ir svētdien un naktī uz pirmdienu. Valdošie būs austrumu, dienvidaustrumu puses vēji, atsevišķās dienās brāzmās sasniedzot 13-14 metrus sekundē. Dažviet arī līņās, tomēr lietus intensitāte būs ļoti maza.

Salīdzinot ar aizvadītajām šīs nedēļas dienām, pakāpeniski kļūs vēsāks – tuvākās divas naktis sals nav gaidāms, bet naktī uz svētdienu, kā arī nākamās nedēļas sākumā Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš noslīdēs līdz 0...-2 grādu atzīmei, savukārt šonedēļ dienas laikā vēl būs +3...+7 grādu silts, bet no svētdienas arī dienas laikā kļūs par 1-3 grādiem vēsāks.

18.novembrī intensīvāku nokrišņu zonas atradīsies virs Skandināvijas pussalas dienvidu daļas un Baltijas jūras, tās virzīsies uz ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, nedaudz skarot arī Latvijas teritoriju. Tādēļ arī lielāka neliela lietus varbūtība būs valsts rietumu un centrālajos rajonos, iespējama arī miglas veidošanās, Latvijas austrumos pat neliels apledojums.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma no -2 grādiem valsts austrumu rajonos līdz +3...+5 rietumu rajonos, bet dienā būs tikai +1...+6 grādus silts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!