Foto: LETA
Pirmdien pēcpusdienā ziemeļrietumu vēja brāzmas Rīga sasniegs vētras spēku, savukārt piekrastē gaidāms ļoti stiprs vējš, un daudzviet Latvijā līs stiprs lietus. Arī tuvākās nedēļas laikā būs vēss, lietains un vējains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Rīgā ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniegs ātrumu līdz 20 - 23 metriem sekundē. Arī piekrastes rajonos ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 20-23 metriem sekundē.

Dienā atsevišķos rajonos Latvijā nokrišņu daudzumus sasniegs 15-17 milimetrus, kas atbilst stipram lietum.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests savā "twiter" kontā ziņo, ka pirmdien jau bijuši 20 izsaukumi uz vēja radīto seku novēršanu - 14 gadījumos bijuši koki uz ceļa, vienā gadījumā koks uzkritis uz elektrības vadiem, divi koki bija aizlūzuši, bijis arī viens vēja atrauts reklāmas stabs.

Glābēji aicina bērnus un vecus cilvēkus šovakar nelaist ārā no mājām bez lielas vajadzības, uzlādēt savu telefonu, lai nepieciešamības gadījumā var sazvanīt dienestus un parkojot auto, izvēlēties vietu, kur blakus nav veci un lieli koki.

Līdz plkst.16:30 visstiprākās vēja brāzmas novērotas Rīgā Daugavgrīvā - 23 metri sekundē, bet tuvākajās stundās Ventspilī gaidāmas vēja brāzmas pat 25 metri sekundē, ziņo sinoptiķi.

Tuvākajā nedēļā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, līdz ar to gaidāms lietains, vējains un vēss laiks.

Naktī uz otrdienu ciklona rietumu malas ietekmē daudzviet līs, un jūras piekrastē ziemeļrietumu, ziemeļu vējš brāzmās saglabās ātrumu līdz 20 - 23 metriem sekundē, tomēr jau nakts laikā tas pakāpeniski pierims un nakts otrajā pusē, kā arī dienā piekrastē gaidāmas brāzmās vien līdz 15 metriem sekundē.

Arī turpmākajās darba nedēļas dienās bieži līs un pūtīs brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot ātrumu 15 metri sekundē, bet piektdien arī vietām iekšzemē pastiprinoties brāzmās līdz 15 -17 metriem sekundē.

Aukstākā nakts gaidāma naktī uz ceturtdienu, kad, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1 un +5 grādiem, pārējās naktīs gaisa temperatūra būs no +4 līdz +9 grādiem, vietām uz augsnes iespējamas arī salnas līdz 0 un -2 grādiem.

Dienā debesis pārsvarā klās mākoņi, gaisa temperatūra nebūs lielāka par +8, vietām +13 grādiem.

Nedēļas nogalē vējš pakāpeniski pierims un nokrišņu daudzums samazināsies. Debesis vēl aizvien klās mākoņi, līdz ar to naktīs gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk kā +3 un +8 grādiem, mazliet siltākas naktis būs Kurzemes piekrastē – līdz +10 grādiem. Savukārt dienas laikā gaisa temperatūra būs no +8 līdz +13 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!