Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdien Rīgā un lielā daļā Latvijas teritorijas valda spēcīga lietavas, tāpēc daudzviet galvaspilsētā pamatīgi apgrūtināta satiksme un veidojas milzu peļķes.

Pie Akmens tilta Pārdaugavas pusē zem tilta ceļš esot pamatīgi applūdis, dažas mašīnas stāvot uz vietas, jo tās neesot iespējams iedarbināt, stāsta "Delfi" aculiecinieks.

Viestura prospektā tradicionāli izveidojušās milzīgas peļķes abos braukšanas virzienos. Arī uzbrauktuvē uz Ziemeļu šķērsojuma ir milzu peļķes un daži automobiļi ir zaudējuši "cīņu ar ūdeni" un stāv ar avārijas gaismām, tādējādi vēl vairāk apgrūtinot un palēninot pārējo satiksmi, novēroja "Delfi".

Milzīgas peļķes Sarkandaugavas pusē arī pārņēmušas veselu braukšanas joslu uz Ganību dambja, bet pagrieziens uz eksporta ielu vadītājus pārsteidz ar milzīgu peļķi.

Satekles un Lāčplēša ielas iela pludo un ūdens smeļas līdz potītēm, izveidojies arī pamatīgs sastrēgums. Lēna satiksmes kustība ir arī citviet. Daudzviet zem ūdens ir arī tramvaja sliedes.

Pārdaugavas iedzīvotājiem, kas pārvietojas Akmens tilta virzienā, jārēķinās ar lieliem sastrēgumiem Vienības gatvē, kas sākas jau pie Torņakalna ielas, bet Mūkusalas ielā, virzienā uz Akmens tiltu, ir sastrēgums gandrīz visas ielas garumā, novēroja "Delfi". Arī šajās ielās vietumis veidojas peļķes, kuras automašīnas ir spiestas apbraukt. Uz Mūkusalas ielas zem Akmens tilta peļķē ap plkst. 08.45 bija noslāpusi automašīna.

Kavējas arī sabiedriskais transports un galvaspilsētā redzamas "Rīgas satiksmes" avārijas dienesta mašīnas, kuras, visticamāk, dodas uz avāriju izsaukumiem.

Tāpat sastrēgumi izveidojušies arī uz Vanšu un Akmens tiltiem.

Sinoptiķi otrdienas rītā arī izplatījuši brīdinājumu, ka Latvijā dienas laikā daudzviet gaidāms ilgstošs lietus, vietām, galvenokārt rietumu un centrālajā daļā, nokrišņu daudzums sasniegs 15-18 milimetrus, kas atbilst stipram lietum.

Savukārt Tērbatas un Akas ielu krustojumā liets dēļ iebrucis bruģis, vēsta Rīgas domes Satiksmes departaments savā konta tviterī.

Jau vēstīts, ka otrdien virs Latvijas atradīsies zema spiediena ieplaka un teritoriju šķērsos atmosfēras fronte, kas daudzviet nesīs ilgstošu lietu, vietām, galvenokārt Zemgalē un Vidzemē, gaidāms stiprs lietus, liecina Latvijas Vides Ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.
Tāpat dienā iespējams arī pērkona negaiss.

Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra gaidāma +21 līdz +26 grādu robežās. Kurzemes piekrastē būs vēsāks – no +18 līdz +20 grādiem pēc Celsija skalas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!