Krievu satīriķis Mihails Zadornovs uzskata, ka visai pasaulei ir zemu jāpaklanās Latvijas priekšā par to, ka latvieši ir vienīgā nācija, kam izdevies saglabāt senos pagāniskos Līgo svētkus un kas spējusi šo dienu konstitucionālā līmenī noteikt par valsts svētkiem, raksta laikraksts Субботa.

Zadornovs pastiprināti interesējas par pagānu kultūru, rūnu rakstiem un ar slāvu vēsturi un mitoloģiju saistīto senkrievu leģendu krājumu Velesa grāmata. Izpētot Latvijas vēsturi, viņš atzīst, ka atradis daudz interesantu kopsakarību un saistību ar citu tautu kultūrām. Visas pasaules vārdā viņš ir pateicīgs Latvijai par to, ka tā ir spējusi līdz mūsdienām kopt seno pagānisko vasaras saulgriežu tradīcijas.

Zadornova piemājas dārzā Jūrmalā atrodas milzīgi laukakmeņi, kurus viņš savācis dažādās Latvijas vietās. Uz tiem, kā atzīst pats Zadornovs, manāmas zīmes, kas līdzīgas rakstiem no Velesa grāmatas. Zadornovs ir pārliecināts, ka akmeņos kā failos glabājas dažāda informācija un ir svarīgi to iemācīties sajust.

Viena no spožākajām krievu satīras zvaigznēm dzimusi Jūrmalā, bet vidusskolu Zadornovs beidzis Rīgā. Jūrmala ir vieta, kur viņš joprojām nereti uzturas - tur viņam blakus Laimas Vaikules apartamentiem iekārtota mājīga villa, kurā, starp citu, aizvadītā gada vasarā Jaunā viļņa laikā viesojās Maksims Galkins un Alla Pugačova. Jūrmalā dzīvo arī viņa vecāki, bet sieva Velta Kalnbērziņa - Zadornova šobrīd mitinās ārpus Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!