Foto: F64

Nupat atklāts "Vislatvijas alus ātrdzeršanas festivāls", ko jau otro gadu organizē A/s Cēsu alus un telekompānija LNT. Pirmās alus dzeršanas sacensības, kas norisinājās Cēsīs, atklāja pats Cēsu alus pārdošanas un mārketinga direktors Gustavs Zatlers.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Gustavs Zatlers (fotogrāfijā redzams kopā ar savu sievu - a/s Cēsu alus valdes priekšsēdētāju Evu Sietiņsoni - Zatleri) pastāstīja, ka viņš tikai atklājis pirmo atlasi, kas notikusi Cēsu Pils dārzā. „Iespējams, ka pats vēl piedalīšos šī pasākuma finālā,” stāsta Zatlers, kurš Vislatvijas alus ātrdzeršanas festivālā deva zaļo gaismu alus dzērējiem un sekoja līdzi, lai dalībnieki strikti ievērotu festivāla noteiktumus, ko Cēsu alus vadība pieņēmusi kopā ar LNT radošo direktoru Niku Volmāru.

Viens no galvanajiem priekšnosacījumiem, lai piedalītos šajā čempiopnātā - nedrīkst iepriekš lietot spirtotos dzērienus. Katram dalībniekam pirms starta jāpūš alkometrā, un, ja ierīce uzrāda kaut niecīgu skaitu promiļu, šajā festivālā piedalīties ir liegts.

Zatlers stāsta, ka šis pasākums jau notiek otro gadu un ir pierādījies, ka šajā laika posmā TV kanālos tā ir visskatītākā pārraide.

Sarunā ar Mango Zatlers pastāstīja, ka pats gan nav piedalījies alus dzeršanas sacensībās, bet, reiz mēģinot alus pinti pievarēt uz laiku, viņš to pieveicis desmit sekundēs, kas ir krietni lielāks laiks nekā festivāla dalībniekiem, kas pinti pievar pāris sekundēs. „Tie, kas piedalās festivālā, ir alus dzeršanas profesionāļi. Lai alus pinti pievarētu pāris sekundēs, ir jābūt sportiskām iekšām,” skaidro Zatlers.

Tā kā Cēsu alus šogad Latvijas alus tirgū ieviesis inovatīvu iepakojumu – pinti (jeb, kā mūsu senči to dēvēja, – pusstopu), tad šīs vasaras čempionāta izaicinājums tā dalībniekiem būs nevis viens litrs, bet tieši pinte Cēsu alus. Interesanti, ka Cēsu alus mājas lapā pintes vārds atšķiras no tā, kas rakstīts LNT mājas lapā, kur viena pinte alus pat nodēvēta par "plinti alus".

Akcijas norises vietas:

  • 16. jūnijā - Preiļos, Preiļu pilsētas parkā;
  • 17. jūnijā - Jelgavā, pie tirdzniecības centra Vivo;
  • 18. jūnijā - Liepājā, pie tirdzniecības centra Ostmala;
  • 19. jūnijā - Rīgā, tirdzniecības centra Mols autostāvvietas pēdējā stāvā;
  • Fināls – LNT raidījumā Tautas balss 24. jūnijā pulksten 20:40.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!