Foto: Mango

Britu rokrupas The Smiths bijušais solists Stīvens Patriks Morisejs (attēlā) radio intervijā paziņojis, ka uzskata pašnāvību par godājamu rīcību un saprot cilvēkus, kas izšķiras par šādu rīcību.

Piedaloties BBC Radio 4 raidījumā Desert Island Discs, 50 gadus vecais dziedātājs sarunājās ar raidījuma vadītāju Kristiju Jangu par viņa dzīvi un mīļākajām dziesmām. Kādā brīdī saruna izvirzījās jautājums par nāvi, un Janga vaicāja Morisejam, vai viņš ir domājis par cilvēka iespēju izvēlēties savas nāves brīdi.

"Jā, es esmu," atbildēja dziedātājs. "Jā, es esmu, un es domāju, ka pašdestrukcija ir godājama. Es vienmēr esmu tā domājis. Tas ir lēmums par galēju kontroli, un es pilnībā saprotu cilvēkus, kas to pieņem."

Citā raidījuma daļā dziedātājs izvēlējās vienu priekšmetu, ko viņš ņemtu sev līdzi uz vientuļu salu. Morisejs nevarēja izšķirties starp divām lietām. "Es ņemtu vai nu gultu, jo man ļoti patīk iet gulēt. Vai arī maisiņu ar miega zālēm, jo es varētu gribēt aiziet ātri," sacīja 50 gadus vecais mūziķis.

Tomēr, kad Janga aicināja izvēlēties vienu lietu, Morisejs deva priekšroku gultai: "Domāju, es patiešām ņemtu gultu, jo domāju, ka gulētiešana ikvienam ir dienas svarīgākā daļa. Mums visiem patīk iet gulēt. (Miegs) ir nāves brālis, tas nozīmē, ka, ejot gulēt, mēs varam izslēgt smadzenes un, cerams, arī aizmirst par sevi."

Lai gan iepriekš Morisejs bija draudējis, ka tuvākajā laikā plāno pārtraukt mūziķa karjeru, šajā gadā iznāca divi viņa albumi - devītais studijas albums Years of Refusal un iepriekš neizdotu dziesmu izlase Swords.

Mango jau ziņoja, ka šī gada 5. jūlijā Morisejs koncertēja arī Rīgā, bet dažus mēnešus vēlāk notika vairāki ar Moriseja koncertdarbību saistīti incidenti. Vienā no tiek mūziķis koncerta laikā uz skatuves zaudēja samaņu un tika hospitalizēts, savukārt citā Morisejs pameta skatuvi, kad kāds no "faniem" viņam bija trāpījis ar plastmasas dzēriena glāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!