Foto: Publicitātes foto
Jaunā un talantīgā aktrise Kristīne Belicka (attēlā), kura uz brīdi bija kļuvusi par režisora Dž.Dž.Džilindžera iemīļotāko aktrisi, šajā sezonā uz Dailes teātra skatuves vairs nav redzama – rudenī viņa no teātra štatu saraksta tika izslēgta.

Janvāra nogalē pašmāju medijos parādījās ziņas, ka Belicka devusies uz Lielbritāniju, lai tur atjēgtos pēc darba zaudējuma un vairāku gadu ilgušo attiecību ar aktieri Artusu Kaimiņu izjukšanas, bet februārī aktrise atgriezusies Latvijā.

Laikrakstam SestDiena Belicka, kura par gada labāko debiju bija izvirzīta pat Latvijas teātra dzīvē nozīmīgajai "Spēlmaņu nakts" balvai, apstiprinājusi medijos izskanējušās runas, ka no teātra viņa bijusi spiesta aiziet dzeršanas dēļ.  

"Kopistiski ar Dailes teātri izlēmām, ka man būtu labāk tur nebūt. Man bija sarežģīts posms dzīvē. Esmu emocionāls cilvēks, bruka manas attiecības, visu to laidu caur sevi, nevarēju sevi savākt," laiku, kad izjukušas viņas attiecības ar Kaimiņu, atceras aktrise.

"Es ļoti tajā laikā dzēru. Nav daudz lietu dzīvē, par kurām sevi necienu, bet šī ir viena no tām. Katram var gadīties būt vājam, taču tad jālūdz palīdzība, tas jāapstādina. Es to nedarīju, es to turpināju, es dzēru - dzēru, nevis lai relaksētos vai atpūstos, bet lai totāli aizmirstos. Gribēju aizmirst, kas esmu, kā mani sauc, pēkšņi vairs nesapratu vispār neko, un man bija vienalga. Reizēm cilvēki dzer, lai apklusinātu prātu, es dzēru, lai apklusinātu dvēseli," sarunā ar SestDienu pārsteidzoši atklāta ir Belicka.

Šajā emocionāli smagajā laikā aktrise dzīvojusi Dailes teātra grimētavā. Teātra vadība ilgu laiku mēģinājusi atbalstīt talantīgo aktrisi un pievērusi acis uz mēģinājumu kavēšanu un pastiprināto alkohola lietošanu, bet, kad Belickas dēļ nācies atcelt izrādi, toreizējais teātra direktors Aivars Līnis pieņēmis lēmumu aktrisi no darba atlaist.

"Nebija tā, ka izmetām Belicku kā kucēnu, mēs viņai ļoti nācām pretī, taču viņa šīs iespējas izmantot neprata. Ja viņa tagad vēlētos atgriezties teātrī, tas būtu ļoti, ļoti ilgs un smags process," atzinis Līnis.

Pēc darba zaudēšanas Belicka devusies uz kādu Īrijas mazpilsētu, bet vēlāk ciemojusies pie draugiem Londonā, kur aktrise rudenī plāno atgriezties, lai mēģinātu piepildīt savu sapni par režijas studēšanu. Šobrīd Belicka apmetusies pie draugiem Pļavniekos un attiecībā uz atgriešanos teātrī viņai konkrētu plānu neesot.

Mango jau rakstīja, ka aizvadītajā nedēļā tika publiskota informācija par Latvijas Nacionālā teātra aktiera Jāņa Reiņa problēmām ar alkoholu, kuru dēļ arī šim aktierim teātris bija jāpamet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!