Foto: Mango

Atsevišķi ārvalstu zinātnieki brīdinājuši, ka sestdien, 19. martā, Zemei bīstami tuvu pietuvosies Mēness un šī iemesla dēļ uz Zemes var sākties haoss un notikt milzu katastrofa. Neilgi pēc šī paziņojuma Japānu piemeklēja postoša zemestrīce, cunami un sprādzieni atomelektrostacijā, kas izraisīja bailes par nākotni ne vien Japānas, bet visas pasaules iedzīvotājos.

Neraugoties uz to, ka pagaidām Latvijas zinātnieki skeptiski vērtē zemestrīces iespējamību Latvijā, sarunā ar izklaides portālu Mango uzņēmēja Elita Drāke (attēlā) pauž uzskatu, ka šādas dabas kataklizmas ir likumsakarīgas un arī Latvijai diez vai izdosies izvairīties no tām.

"Arī Latvijai draud kāds dabas sods, jo cilvēki ir aizgājuši prom no dabas, no dabīgām sajūtām, dzīve ir kļuvusi neīsta. Dabai ir par smagu - tas ir līdzīgi kā tad, ja dvēsele ir nogurusi, bet ķermenis sāk slimot," skaidro Drāke.

Uzņēmēja ir pārliecināta, ka dabas katastrofas ir loģiska virzība uz izmaiņām. "Zeme ir nogurusi no cilvēkiem, un tādēļ, manuprāt, ir likumsakarīgi, ka notiek dabas katastrofas. Galu galā - par visu šajā dzīvē ir jāmaksā. Arī par sliktām domām un darbiem, par necilvēcisku izturēšanos pret sevi un, protams, arī pret citiem. Cilvēki vairs sevi un otru nemīl kā Dieva dāvanu, cilvēki kļuvuši egoistiski un domā tikai par savu labumu," analizē Drāke.

Uz jautājumu, vai, viņasprāt, cilvēki vēl var ko vērst par labu, uzņēmēja atbild noliedzoši. "Vairs neko nevar izmainīt, jo daba ir ļoti saniknota. Es domāju, ka pasaules gals ne šogad, ne arī tuvākajā nākotnē nepienāks tiem cilvēkiem, kuri ir enerģētiski spēcīgi, domā labas domas, dara labus darbus, kontrolē to, kā pavada sev atvēlētās 24 stundas.

Cilvēkiem ir jāpievēršas sev, savai dzīvei, jākontrolē laika pavadīšana, jākontrolē tas, ko ēd, jādomā pozitīvas domas, jāsmeļas labas sajūtas, jābūt tuvāk dabai. Cilvēki, šķiet, nemaz neapzinās, ka haosu dabā radījuši viņi paši," viņa saka.

Uzņēmēja tāpat pauž uzskatu, ka vissliktāk šobrīd jūtas bagātie cilvēki, kuru dzīve balstās uz materiālām vērtībām.

"Arī Latvijā visvairāk cieš bagātie - tie, kuriem viss ir atņemts, tie, kuri reiz priecājušies par savām dārgajām mantām. Savukārt nabagiem nav jācieš, jo nav bijis, ko viņiem atņemt. Cilvēki tik bieži aizmirst par vienkāršām lietām, nostāda materiālās vērtības augstāk par cilvēcisko," skumji nosaka Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!