Lielbritānijas radiostacija BBC 2 veikusi pētījumu, lai noskaidrotu, kuras ir vispirktākās starp dziesmām, kas savulaik speciāli sacerētas tieši kinofilmām.

Noskaidrojies, ka vispieprasītākā starp šādām dziesmām ir kompozīcija You're the One That I Want no režisora Rendela Kleizera 1978. gada filmas Grease (Briolīns), kurā galvenās lomas atveido Džons Travolta un Olīvija Ņūtona-Džona, kas paši arī iedziedājuši šo dziesmu.

Arī saraksta piektajā vietā iekļuvusi dziesma no šīs pašas filmas - Travoltas un Ņūtonas-Džonas izpildītā Summer Nights.

Otrā pieprasītākā dziesma ir Love Is All Around, ko oriģinālā sacerējusi grupa The Troggs 1967. gadā, bet vēlāk dažādos variantos dziedājuši arī citi izpildītāji. Kinoskatītājiem vissimpātiskākā šķitusi grupas Wet Wet Wet versija, kas skanēja 1994. gada komēdijā Četras kāzas un vienas bēres.

Trešajā vietā ierindojusies Stīva Vondera izpildītā dziesma I Just Called to Say I Love You no Džīna Vaildera 1984. gada romantiskās komēdijas Sieviete sarkanā, bet ceturtajā vietā - Braiena Adamsa balāde Everything I Do (I Do It for You) no filmas Robins Huds: zagļu princis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!