Kompānija LoveFilm, kas specializējas kinofilmu un videospēļu izplatīšanā un nomā, veikusi aptauju, lai noskaidrotu, kuras filmas visvairāk izraisa vēlmi samelot, ka cilvēki tās ir noskatījušies. Aptaujā piedalījās pieci tūkstoši Lielbritānijas iedzīvotāju, un no viņu atbildēm tapis saraksts ar desmit pazīstamām filmām, kuras visbiežāk tiek melīgi piesauktas kā redzētas.

Kopumā 80% aptaujāto atzinuši, ka laiku pa laikam melo par to, ka redzējuši kādu konkrētu filmu, lai gan patiesībā tikai dzirdējuši par to virspusējas frāzes. Noskaidrots, ka visvairāk cilvēki melo par režisora Frensisa Forda Kopolas gangsteru sāgu Krusttēvs - šo filmu minējuši 30% respondentu.

Saraksta otrajā vietā iekļauta Maikla Kērtisa 1942. gada filma Kasablanka - par to melo 13% cilvēku, bet trešajā - Martina Skorsēzes 1976. gada filma Taksists, kuru kā redzētu melīgi piesauc 11% cilvēku.

Vēl pirmajā desmitniekā iekļuvušas tādas filmas kā 2001: A Space Odyssey, Reservoir Dogs, This Is Spinal Tap!, Apocalypse Now, Goodfellas, Bladerunner un The Great Escape.

Savukārt kādā citā nesen veiktā līdzīgā aptaujā noskaidrots arī tas, par kādām grāmatām cilvēki visbiežāk mēdz melot - izrādās, ka 42% cilvēku, lai izklausītos gudrāki nekā ir patiesībā, kā izlasītu piesauc angļu rakstnieka Džordža Orvela slaveno distopiju 1984.

Vēl šajā sarakstā iekļuvuši tādi darbi kā Ļeva Tolstoja Karš un miers (31%), Džeimsa Džoisa Uliss (25%), Bībele (24%), Gistava Flobēra Bovarī kundze (16%), Stīvena Hokinga Īsa laika vēsture (15%), Salmana Rušdī Pusnakts bērni (14%) un citas populāras grāmatas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!