Foto: F64
Pašmāju populārais rokmūzikas izpildītājs Kaža jeb Kārlis Būmeisters (attēlā) tikko atgriezies no ceļojuma pa Ukrainu, kura laikā viņš ar saviem līdzbraucējiem piedzīvojis ne vienu vien ķibeli.

Ceļojumā uz Krimu jaunais mūziķis devies kopā ar savu mīļoto meiteni Lindu un citiem draugiem, bet jauniešu problēmas sākušās jau pirms izbraukšanas no dzimtenes - Rīgā, mašīnā krāmējot līdzi ņemamās mantas, ceļotāji secinājuši, ka vienam spēkratam ir caura bāka un tek benzīns.

Lai gan kompānija operatīvi tikusi pie cita auto, ķibeles ar mašīnām nav beigušās arī ceļojuma laikā - neskaitāmas reizes nokrituši izpūtēji, kā arī attiecies darboties ģenerators un notikušas citas nelāgas lietas.

Neraugoties uz auto likstām, jaunieši galamērķi veiksmīgi sasnieguši un vairākas dienas baudījuši gan Ukrainas vasarīgo klimatu, gan arbūzu ražu un peldes Melnajā jūrā, gan apceļojuši Karpatu kalnus un citos veidos baudījuši reģiona eksotiku.

Par spilgtāko piedzīvojumu ceļotājiem kļuvis lapsu uzbrukums - tās jauniešiem uzklupušas, kad viņi naktī nakšņojuši teltī. Pats dziedātājs un viņa draudzene lapsu uzbrukumā nav cietuši, bet vairāki viņu ceļabiedri sakosti.

Vienam puisim lapsa iekodusi kājā, kā arī nozagusi čības, bet cits ticis pie nopietnākiem miesas bojājumiem - īpaši šiverīgs zvēriņš pamanījies puisim iekost galvā.

Pēc atgriešanās Latvijā trīs no Ukrainas apceļotājiem devušies potēties pret trakumsērgu - sakostajiem trīs mēnešu laikā tiks veiktas sešas potes, un pēc šiem piesardzības darbiem jaunieši sešus mēnešus nedrīkstēs lietot alkoholu.

Tāpat viens no Kažas ceļabiedriem - Uldis, kuru lapsa sakoda galvā, - paguvis iekulties arī  nepatikšanās ar robežsargiem - viņš uz Polijas robežas aizturēts par izmirstošas pūces izbāzeņa ievešanu Eiropas Savienībā, par ko puisim tagad paredzēti tiesas darbi Polijā.

Pats Kaža, kurš acīmredzot bijis ceļojuma iniciators, pēc atgriešanās Latvijā par spīti visiem piedzīvojumiem un traumētajiem līdzbraucējiem savā Twitter profilā paziņojis, ka "vēl viena kompānija veiksmīgi aizvesta un saslimdināta ar Karpatiem un Krimu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!