Foto: Publicitātes attēli

Maskavā, brāļu Lumjēru vārdā nosauktajā Fotogrāfijas centrā, šonedēļ atklāta krievu fotogrāfa Vladimira Mišukova fotoizstāde Tuvi cilvēki, kas veltīta Daunīšiem jeb cilvēkiem, kuri slimo ar Dauna sindromu.

Kā vēsta Krievijas prese, izstādē, kura būs apskatāma līdz 25. novembrim, izstādīti 44 melnbalti portreti, kuros iemūžināti cilvēki vecumā no trim līdz 47 gadiem, turklāt lielākā daļa personāžu paši bija atnākuši uz izstādes atklāšanu.

"Par to, ka Mišukovs ir labs mākslinieks un fotogrāfs, zina vairums. Taču šis viņa projekts liecina par to, ka viņš ir arī labs cilvēks, Cilvēks ar lielo burtu," izstādes atklāšanā teica centra direktore Natālija Grigorjeva.

Vladimirs Mišukovs dzimis 1969. gadā Maskavā un Krievijas Teātra akadēmiju beidzis kino un teātra aktiera specialitātē, tomēr izvēlējies citu dzīves ceļu. Viņš ir Parīzes mērijas stipendiāts, vairāku personālizstāžu autors Krievijā un ārzemēs un daudzu prestižu starptautisku balvu ieguvējs.

"Man šķiet, ka mēs visi esam cilvēki ar ierobežotām iespējām un vienlaikus ar neierobežotām iespējām, parasti, neparasti, normāli, nenormāli... Dažādi! Mums visiem ir nepieciešama vienam otra pieņemšana. Tāpēc arī šo pasauli vajag ņemt pretī visā tās daudzveidībā un unikalitātē," izstādes atklāšanā teica fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!