Foto: LETA
Televīzijas un radio darbone Baiba Sipeniece–Gavare (attēlā), kura pierādījusi sevi kā pilsoniski ļoti aktīvu personu, pauž atbalstu žurnālistam Kārlim Streipam lamuvārda lietošanas skandāla sakarā un atklāj, ka labprāt redzētu viņu kā savu kolēģi.

"Kārlis Streips nav atļāvies par daudz, tāda laikam ir Latvijas Televīzijas stratēģija - atlaist visus, kas spēj lietas nosaukt pareizajos vārdos," savu viedokli par Streipa atlaišanu portālam Mango pauž Baiba Sipeniece.

Viņa pieļauj, ka LTV vadības uzskati ir pie vainas tajā, ka telekanālu pēdējā laikā pametuši trīs izcili žurnālisti - Kārlis Streips, Jānis Domburs un Ilze Nagla.

"No saviem TV3 kolēģiem esmu sapratusi, ka Latvijas Televīzijai ir tendence atbrīvoties no žurnālistiem, kas spēj talantīgi strādāt. Tas, ko par Zaļajiem zemniekiem pateica Streips, vēl ir maigi teikts! Un, ja runājam par vārdu "mauka", režisors Džilindžers to vārdu iekļauj vai ikkatrā savā izrādē, pie tam ne vienmēr lugu autori šo vārdu ir minējuši savos tekstos. Ja ņem vērā, ka Dailes teātri finansē valsts, Džilindžers jau sen bija jāatlaiž," salīdzinājumu piedāvā Sipeniece.

Streipa atlaišanas sakarā viņa var tikai izteikt līdzjūtību LTV skatītājiem.

"Skaidrs, ka bez darba Streips nepaliks. Es ļoti priecātos par tādu kolēģi," spriež mediju darbone, kura uzskata žurnālistu par īstu patriotu, kurš nebaidās saukt lietas īstajos vārdos.

"Bet kā gan citādi nosaukt Zaļo un zemnieku savienību, ja ne šajā vārdā? Ja kāds dara aplamas lietas un par to tiek attiecīgi nosaukts, tas ir tikai pareizi. Streips šajā gadījumā absolūti nav zaudētājs - zaudētāji ir LTV skatītāji, kuri zaudē labu raidījumu. Acīmredzot Edgaram Kotam ir vajadzība tikt vaļā no dažiem cilvēkiem, žurnālistikas spīdekļiem," spriež Sipeniece.

Streipa izrunāšanās tiešajā ēterā nemainīs Sipenieces viedokli par viņu kā izcilu savas profesijas pārstāvi.

"Jā, citi apgalvo, ka viņš ir nedaudz nesavaldīgs. Taču daudz labāk ir nesavaldīgs un talantīgs žurnālists, nekā savaldīgs, bet bez talanta," savu viedokli par Streipu atklāj Sipeniece.

Mango atgādina, ka šovasar neliela saķeršanās ar Zaļo un zemnieku savienības pārstāvi Aivaru Lembergu bija arī pašai Sipeniecei - kad daļa Latvijas sabiedrības uzsāka tā dēvēto "nesadarbošanos" ar oligarhiem, Sipeniece atteicās no Ventspils svētku vadīšanas.

Lembergs uz Sipenieces atteikuma vēstuli reaģēja, izsludinot konkursu un aicinot sameklēt visas interpunkcijas, ortogrāfijas un stila kļūdas televīzijas "sejas" vēstulē, par to izsludinot 1000 latu lielu atsaucību, kuru ieguva kāds vērīgs puisis no Rīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!