Foto: F64

Trešdienas, 9. novembra, vakarā pie tirdzniecības centra Spice tika atklāts īpašs tēlniecības objekts, kuru tā veidotāji jau nodēvējuši par "īpaši provokatīvu" - tas ir sešus metrus augsts pasaulē lielākais šopinga eņģelis.

Šo objektu radījis starptautiski pazīstams vācu izcelsmes mākslinieks, figurālās tēlniecības meistars Norberts Folbergers.

Sešus metrus augstais šopinga eņģelis un trīs eņģeļu skulptūru ansamblis - mīlestības, gudrības un naudas eņģeļi - iecerēts kā tūrisma apskates objekts Rīgas viesiem un tirdzniecības kompleksa Spice apmeklētājiem. Objekti Rīgā būs aplūkojami līdz pat nākamā gada februāra beigām.

Eņģeļu skulptūras ir "provokatīvas, ar ekspresīviem, izteiksmīgiem žestiem un pozām" - tās veidotas māksliniekam Folbergeram raksturīgajā stilā.

"Šīs eņģeļu skulptūras ir moderni simboli, tāpēc esmu piešķīris tām mūsdienīgu veidolu. Šie nav nedz baznīcas, nedz kapsētas tēli. Tradicionālie cilvēku priekšstati par eņģeļiem saistās ar mīlīgiem mazulīšiem ar spārniņiem. Taču šie eņģeļi ir mūsdienu cilvēkiem nozīmīgu vērtību vēstneši - galvenā figūra ansamblī ir šopinga eņģelis," par figūrām stāsta pats mākslinieks.

Katram eņģeļa tēlam ir arī sava leģenda un uzdevums - ticējums vēsta, ka, lai atrastu kāroto preci par labāko cenu, pirms iepirkšanās jāieskatās šopinga eņģeļa acīs. Savukārt pāriem, kas apsēdīsies uz mīlnieku soliņa un noskūpstīs viens otru, mīlestības eņģelis sola neizsīkstošu mīlestību, saticību un laimi.

Pirms eksāmeniem, atbildīgām pārrunām vai grūtas izvēles brīdī jāpaberzē filozofu akmens, kas atrodas gudrības eņģeļa rokā. Tad prāts kļūs možāks, atnāks ģeniālas domas un ilgi gaidītas idejas. Savukārt par veiksmi un labklājību parūpēsies naudas eņģelis, kam nauda birst kā no pārpilnības raga. Kas iemetīs monētu eņģeļa naudas lādē, tam maciņā netrūks naudas un nepametīs veiksme.

Enģeļu atklāšanas ballītē pulcējās un ticējumus darbībā izmēģināja dažādi iepirkšanās mīļotāji, tostarp, uzņēmēja Marika Ģederte, psihoterapeite Aina Poiša, radio Skonto programmu direktors Valdis Melderis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!