Foto: F64

Oktobra otrajā pusē populārā dziedātāja un dejotāja Emi jeb Sarmīte Jērāne paziņoja, ka pēc deviņu gadu kopā būšanas šķiras no melnādainā horeogrāfa Šona Ani (attēlā). Pēc mēnesi ilgas klusēšanas horeogrāfs gatavs atklāt, kas tad īsti notika ar saskanīgo pāri.

"Mīlestība starp mani un Emi nav beigusies. Emi joprojām mani no sirds mīl, un es no sirds mīlu viņu. Šķiršanās vienkārši bija kaut kas tāds, kam bija jānotiek," sarunā ar izklaides portālu Mango savas emocijas atklāj Šons.

"Tagad viņa ir prom no manis jau sešus mēnešus, bet es viņu nemīlu ne gramu mazāk. Un arī viņa mani nemīl mazāk. Bet tā tam bija jānotiek. Ja mēs gribam sevi redzēt kopā arī nākotnē, šajā brīdī mums vajadzēja pašķirties," uzskata pazīstamais horeogrāfs. To, ka šķiršanās brīdis reiz pienāk, viņš zemapziņā nojautis jau labu laiku.

"Kad es satiku Emi, viņai bija 17, bet man bija 23. Es jau biju izballējies, bet Emi gāja garām visas trakulīgās ballītes ar draudzenēm. Kad citas meitenes ballējās ar puišiem, Emi bija nopietnās attiecībās ar mani. Viņa ir ļoti uzticīga un pilnībā atdeva sevi mūsu attiecībām. Viņa neizbaudīja dzīvi tādā ziņā, kā citas meitenes viņas vecumā.

Savulaik jau teicu Emi: "Mīļā, es novērtēju to, ka tu esi ar mani un būtībā atdod savu jaunību man, neizballējoties kopā ar draudzenēm." Jau pirms pieciem gadiem teicu viņai, ka nākotnē mūs noteikti sagaida šī pašķiršanās, bet viņa, kā jau jauna meitene, man neticēja," smaidot atceras Šons.

Viss mainījās, kad abi mīlētāji, kuri visus šos gadus bija bijuši nešķirami, uz laiku bija spiesti padzīvot atsevišķi, jo Emi devās veidot karjeru uz Spāniju, bet Šons palika Latvijā.

"Kad viņa aizbrauca uz Spāniju un viņai beidzot bija laiks pabūt bez manis un visu pārdomāt, viņa pēkšņi saprata, ka viss, par ko es esmu runājis, ir patiesība. Viņai ir 25 gadi, un gadus, ko parasti dēvē par trako jaunību, viņa bija atdevusi man. Mēs par to izrunājāmies, un es sapratu, ka man jāļauj viņai iet," stāsta Šons.

Šķiršanās bija abu kopīgs lēmums, un nebija trešā cilvēka vai sānsoļa, kas izjauca mīlestību.

"Nebija tā, ka viņa būtu gulējusi ar citu - viņa vienkārši beidzot bija viena, bez manis un varēja paskatīties uz dažām lietām no malas. Runa ir par personisko brīvību. Mums vajadzēja pārtraukumu, jo deviņi gadi attiecībās - tas nudien nav viegli. Neviens pie nekā nav vainīgs, neviens nevienu nav krāpis, un nav tā, ka mūsu mīlestība būtu beigusies.

Kad tu esi ar kādu kopā, nav tā, ka visu laiku ir tikai laime un mīlestība. Pa laikam ir nepieciešams pakāpties soli atpakaļ, pabūt pašam ar sevi. Deviņus gadus mēs bijām kā saauguši kopā, mēs bijām tik tuvi, ka zaudējām katrs savu privāto telpu. Esam devuši viens otram vietu, kur elpot," ar skumju smaidu secina horeogrāfs.

Emi un Šons ir piemērs visiem pāriem, jo arī pēc šķiršanās viņi uztur labas attiecības, abi joprojām sazinās un iedrošina viens otru turpināt sasniegt izvirzītos profesionālos mērķus. Šons uzskata, ka Emi būs vieglāk izveidot stabilu profesionālo karjeru, ja viņa būs no attiecībām brīva meitene - tādējādi viņa varēs koncentrēties tikai uz darbu. To, vai saskanīgais pāris nākotnē atkal varētu saiet kopā, viņš pagaidām atturas prognozēt.

"Vai es ticu, ka mēs būsim kopā? Es nezinu nākotni, un vienīgais, ko es zinu, ka mīlu viņu un ka viņa mīl mani. Vienīgais, kas nepāriet, ir mīlestība," teic Šons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!