Foto: F64

Sestdien Ventspilī notikušās Latvijas radio 2 pop un roka dziesmu aptaujas Muzikālā banka laikā dziedātājs Ainars Mielavs (attēlā) ar saviem izteikumiem apvainoja trio Lady's Sweet meitenes, un tas vietējā šovbiznesa vidē radījis visnotaļ lielu rezonansi.

Starp mūziķu priekšnesumiem gan ekspertu komisijas locekļi, gan finālā iekļuvušo dziesmu izpildītāji tika aicināti uz īsām intervijām. Starp improvizētās studijas viesiem bija arī Mielavs, ar kuru kopā uz dīvāniņa sēdēja arī komponists Kārlis Lācis un meitenes no Lady's Sweet.

Sarunas gaitā izskanēja, ka, turpinot šo jauko iepazīšanos, Mielavs un Lady's Sweet varētu kopā iedziedāt kādu dziesmu, bet šo neformālā gaisotnē izmesto ideju Mielavs uztvēra nepamatoti nopietni, paziņojot, ka viņš jau nu šīm meitenēm dziesmu nepiedāvāšot.

Uz šo televīzijas ēterā izskanējušo Mielava paziņojumu reaģējuši arī citi mūziķi - neizpratni par pieredzes bagātā kolēģa neveiklajiem izteikumiem Twitter tīklā paudusi dziedātāja Agnese Rakovska un citi, kā arī pats Lācis publiski atzinis, ka uzskata, ka "Mielavs tomēr ir kaut kur apmaldījies savos patiesības meklējumos".

Mielava izteikumus kritiski vērtē arī Intars Busulis, kurš jau krietnu laiku pats sadarbojas ar Lady's Sweet meitenēm.

"Tas, ko viņš teica, nav ne korekti, ne normāli. Ja viņš ir apvainojies uz visu pasauli, tad tam būtu jāpaliek viņa psihologa kabineta ietvaros," sarunā ar izklaides portālu Mango Mielava rīcību vērtē Busulis.

Viņš nenoliedz, ka Mielavs "tā jau ir normāls" un "balādītes" viņam labi izdodas, bet šoreiz savas neapmierinātības paušanai mūziķis bija izvēlējies ne īstu laiko, ne īsto vietu.

"Ir burvīgi, ka mums katram ir savs viedoklis, un lai jau viņš saka, ko grib, bet nevajag to darīt televīzijā. Šīs meitenes ir ļoti feinas. Ja viņš tā būtu pateicis kādam džekam, nekas nebūtu, bet šajā gadījumā Mielavs nerīkojās vīrišķīgi," savas kolēģes gatavs aizstāvēs Busulis.

"Arī vērtējot savas favorītdziesmas, Mielavs bija pārāk sapēries. Viņam vajag vairāk atpūsties, pastaigāt pa mežu, pakomunicēt ar ne tik subjektīvu viedokļu paudējiem. Viņš visu uztver pārāk nopietni," atzīst Busulis un atklāj, ka, lai gan neviens ļaunu prātu uz Mielavu par šiem izteikumiem netur, tos kā normu uztvert esot grūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!