Foto: DELFI

Latviešu aktieris Mārtiņš Vilsons (attēlā) filmējies galvenajā lomā Krievijas seriālā Команда Че, kuru jau no 6. februāra būs iespēja novērtēt telekanāla РЕН ТВ skatītājiem.

Jaunajā Krievijas daudzsēriju mākslas filmā, kam par pamatu ņemts kāds populārs poļu seriāls, Vilsonam uzticēta policijas majora Čagodajeva loma, un pats aktieris Krievijas medijiem savu varoni raksturojis kā principiālu, bet reizē naivu, kas dzīvē esot reti sastopama parādība.

Arī, stāstot par pašu seriālu, Vilsons uzsvēris, ka Krievijā tas būs kaut kas jauns.

"Tas jau savā būtībā un tajā, kā tas ir veidots, ir īpašs. Tajā nebūs pastāvīgas šaudīšanās, asinis, vardarbība, kā tas ir daudzos seriālos. Pavisam bez asinīm, protams, detektīvā nav iespējams iztikt, bet šeit nebūs klasiskās attiecības starp kriminālo un likumīgo pasauli. Šajā ziņā jaunais seriāls būs inteliģents," par projektu Команда Че stāstījis aktieris.

Vilsons ir viens no tiem latviešu aktieriem, kuriem darbošanos Krievijas kino industrijā krietni vien atvieglo raitā krievu valoda un akcenta trūkums.

"Lai runātu bez akcenta, ir nepieciešams šajā valodā domāt. Retu reizi arī man parādās akcents. Bet grūtības ar lomu man nav bijis. Es ļoti mīlu krievu valodu, mīlu lasīt krieviski," atzinis Vilsons.

Krievijas seriāla filmēšana notikusi Jaroslavļā, un tas nozīmējis, ka aktierim atkal uz ilgāku laiku bijis jāatvadās no savas sievas un kuplā bērnu pulciņa.

"Man ir ļoti laba un gudra sieva. Kad viņa ar bērniem pavada mani uz lidostu, redzu, ka acīs parādās asaras. Es saku: "Kas tad nu? Es taču nedodos prom uz visiem laikiem!" Sieva paskatās uz mani un smaidot saka: "Es raudātu divas reizes vairāk, ka tu nekur nebrauktu!"," smejoties stāstījis Vilsons.

Viņš arī atzinis, ka gadu gaitā cilvēku uzskati par savstarpējām attiecībām mainās - aktieris sapratis, ka, ja attiecībās ir kaut neliela pauze, cilvēks daudz vairāk var novērtēt to, kas viņam ir patiesi dārgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!