Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais leģendārās angļu rokgrupas The Beatles dalībnieks Pols Makartnijs (attēlā) ir apņēmības pilns atmest marihuānas smēķēšanu savas astoņus gadus vecās meitas Beatrises dēļ, viņš paziņojis intervijā amerikāņu žurnālam Rolling Stone.

"Esmu savu jau izpīpējis. Audzinot bērnu, atbildības izjūta gūst virsroku. Pietiek nozīmē pietiek. Kaut kādā brīdī saproti, ka tā nemaz tik ļoti nav vajadzīga," savas sajūtas par marihuānas pīpēšanu pauda 69 gadus vecais mūziķis.

Eksbītls ne reizi vien atzinis, ka savulaik lietojis arī narkotikas. Kā liecina roka vēsturnieku sarakstītās The Beatles biogrāfijas, ar narkotikām grupu iepazīstināja viņu vācu draudzene Astrīda Kirhere, kad sešdesmito gadu sākumā grupai stundām nācās spēlēt mazpazīstamos Hamburgas klubos. Tolaik viņi lietojuši preludīnu jeb fenmetrazīnu, turklāt Makartnijs parasti lietojis četras devas, bet Lenons - piecas.

Tāpat arī Makartnija bijusī sieva un meitas Beatrises māte britu modele Hītera Mailza šķiršanās laikā žurnālistiem sūkstījās, ka mūziķis zālīti pīpē tikpat bieži, kā citi cilvēki dzer tēju.

Lielbritānijas laikraksts Daily Telegraph norādīja, ka nav gan skaidrs, kāpēc Makartnijs no narkotikām neatteicās savu pārējo triju bērnu dēļ.

Pērn oktobrī Makartnijs Londonā salaulājās ar savu trešo sievu amerikāņu uzņēmēju Nensiju Ševelu.

Pirmo reizi viņš salaulājās 1969. gadā ar amerikāņu fotogrāfi Lindu Īstmenu, un laulība, kurā pasaulē nāca trīs bērni, ilga līdz Lindas Makartnijas nāvei 1998. gadā. No 2002. līdz 2008. gadam Makartnijs bija precējies ar britu modeli Hīteru Mailzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!