Eduarda Nazarova filma Reiz dzīvoja suns ieņēmusi pirmo vietu pēdējo 100 gadu laikā uzņemto krievu animācijas filmu "Zelta simtniekā", kas paziņots svinīgajā XVII Animācijas filmu festivāla atklāšanā Suzdaļā.

Par godu krievu animācijas kino simtajai jubilejai, ko atzīmē šogad, simts profesionāli animācijas jomas režisori, mākslinieki un kritiķi izveidoja savu simts labāko filmu reitingu. Kopā tika minētas 600 filmas, bet "Zelta simtnieku" paziņoja tieši festivāla atklāšanas dienā Suzdaļā.

Kā vēsta ziņu aģentūra РИА Новости, Eduards Nazarovs, kura darbs Reiz dzīvoja suns (Жил-был пес) ieņēma pirmo vietu, saņēma animācijas festivāla speciālbalvu.

Par otro labāko multiplikācijas filmu atzīta Jurija Noršteina filma Ezītis miglā (Ежику в тумане), kas 2003. gadā tika atzīta par visu laiku un valstu labāko animācijas filmu, bet trešajā vietā ir Fjodora Hitruka Vinnijs Pūks (Винни Пух).

Reitingā bija maz pārsteigumu: sarakstā iekļuva pašas slavenākās krievu animācijas metru filmas - Ļeva Atamanova Sārtais ziediņš (Аленький цветочек), Fjodora Hitruka Kāda nozieguma vēsture (История одного преступления), Borisa Stepanceva Brālītis un Karlsons (Малыш и Карлсон), Aleksandra Tatarska Sniga pērnā gada sniegs (Падал прошлогодний снег), Vladimira Popova Umka (Умка) un citas.

Atklāto animācijas filmu festivālu, kas dibināts 1996. gadā, uzskta par vienīgo profesionālo visu krievu un baltkrievu animatoru gada laikā uzņemto animācijas skati.

Šogad tas turpināsies līdz 4. martam un, pēc tā direktora Aleksandra Gerasimova vārdiem, tajā parādīs maksimāli daudz animācijas seriālu un studentu darbu, kas tapuši visa pēdējā gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!