Foto: Reuters/Scanpix

Prestižā modes izdevuma Vogue britu izdevums apkopojis spilgtākās balinātās gaišmates šovbiznesā – starp visā pasaulē zināmām sievietēm ierindojusies arī latviešu modele Ginta Lapiņa (attēlā).

Lai gan ietekmīgāko, veiksmīgāko un spilgtāko blondīņu saraksti medijos nav nekāds jaunums, britu Vogue žurnāla veidotajā topā ir tikai tās sievietes, kuras blondas kļuvušas ar balinātāja palīdzību un izvēlējušās platīnblondu toni.

Šāds saraksts Vogue britu izdevuma interneta vietnē ievietots par godu žurnāla aprīļa numuram, kurā vairāki raksti veltīti tieši blondīņu tēmai un tiek skaidrots tas, kāpēc blondīnes visos laikos tiek uzskatītas par īpaši pievilcīgām.
 
Starp piecpadsmit balinātajām daiļavām ir vairākas modeles - kopā ar jauno latviešu modes zvaigzni Lapiņu sarakstā iekļuvusi arī britu modele, aktrise un dziedātāja Aginesa Deina, brazīliešu modele Alīne Vēbere  un austrāliešu modele Ebija Lī Keršova.

Protams, šis saraksts nebūtu pilnīgs, ja tajā nebūtu iekļauta arī dziedātāja un grupas Blondie līdere Debora Harija, kura arī šobrīd 66 gadu vecumā nav atsacījusies no platīnblondā matu toņa, kā arī visu blondīņu ikona Pamela Andersone.

Starp balinātajām daiļavām ir arī mūziķa Kurta Kobeina atraitne, dziedātāja Kortnija Lova, kura visai bieži aizmirst parūpēties par blondās matu krāsas atjaunošanu, aktrise Sjēna Millere, dziedātājas Madonna un Gvena Stefani, modes dizainere Donatella Versače un aktrise Keita Vinsleta, kura gan platīnblondu matu toni izvēlas retāk.

Sarakstā iekļautas arī jau mūžībā aizgājušas blondīnes - leģendārā aktrise Merilina Monro un britu televīzijas seja un rakstniece Pola Jetsa, kura 2000. gadā 41 gada vecumā savas meitas Piksijas 10 gadu dzimšanas dienā pardozēja heroīnu un mira.

Tāpat piecpadsmit balināto sieviešu sarakstā iekļuvusi barbadosiešu izcelsmes dziedātāja Rianna, kura jau kopš savas karjeras iesākumiem sabiedrības uzmanību piesaistījusi ar savām frizūras izmaiņām, bet pēdējo mēnešu laikā mūziķe izvēlējusies blondo matu toni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!