Foto: Kadrs no video

Populārā animācijas seriāla Simpsoni radītāji atklājuši tās visrūpīgāk glabāto noslēpumu – Springfīldas pilsēta, kur risinās tā notikumi, atrodas Oregonas štatā.

Viens no seriāla autoriem Mets Grēnings intervijā žurnāla Smithsonian aprīļa numuram pastāstījis, ka bērnībā viņam ļoti paticis seriāls Father Knows Best (Tēvs zina labāk). Tā darbība notiek tieši Springfīldā, kas atrodas Oregonas štatā 160 kilometru attālumā no viņa dzimtās pilsētas Portlendas.

"Kad pieaugu, uzzināju, ka tā bijusi izdomāta vieta. Bet tāpat es uzzināju, ka Springfīlda ir viens no izplatītākajiem pilsētu nosaukumiem ASV," intervijā stāstījis Grēnings.

Tad viņš izlēmis Simpsonu ģimenes animācijas varoņu pasauli izveidot tieši Springfīldā, lai daudziem amerikāņiem šķistu, ka tā ir tieši viņiem pazīstamā pilsēta.

Jau kopš 1989. gada, kad iznāca pirmā Simpsonu sērija, daudziem nedeva mieru Springfīldas atrašanās vieta – tas bija viens no lielākajiem kino nozares noslēpumiem.

Animācijas seriāla radītāji, atbildot uz šo jautājumu presei, parasti teica, ka ikvienā ASV štatā ir pilsēta ar šādu nosaukumu, tāpēc tas izvēlēts, lai vispārināti attēlotu amerikāņus, viņu dzīvesveidu un stereotipus.

Nesenajā intevijā Grēnings arī atzinis, ka iepriekš ar nolūku sniedzis nepareizas atbildes uz šo jautājumu. Tāpēc, kā atzīmē aģentūra Associated Press, nav izslēgts, ka arī Springfīldas atrašanās Oregonas štatā ir tikai kārtējais Simpsonu radītāja jociņš. Pašā seriālā, kad kāds rāda uz kartes Springfīldu, to aizsedz kāds personāžs vai priekšmets.

Simpsoni ir pats ilgākais animācijas seriāls televīzijas vēsturē. Kopš 1989. gada 17. decembra parādītas 23 sezonas un kopumā vairāk nekā 500 sērijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!